Volledig scherm
Oek de Jong, in 2013 gefotografeerd met zijn echtgenote Jeanne nadat net bekend was gemaakt dat hij de Zeeuwse Boekenprijs had gewonnen met zijn roman ‘Pier en Oceaan’. © lex de meester

Hartelijk welkom bij Oek de Jong in de Middelburgse Oostkerk

Oek de Jong is bezig aan een ware zegetocht. Zijn nieuwste roman 'Zwarte schuur’ is door recensenten al overladen met sterren. En hij heeft zowel in Nederland als in Vlaanderen drukbezochte lezingen en interviews gegeven.

Woensdag 16 oktober om 20.00 uur is hij te gast in de Oostkerk in Middelburg. PZC-verslaggever Jan van Damme praat dan met hem over 'noodzakelijke nabijheid’, Zeeuwse tongval en nog veel meer. Er is ook muziek.

Abonnees van de PZC kunnen korting krijgen op hun kaartje. Voor iedere abonnee zijn er twee beschikbaar via de site van de drvkkery in Middelburg. De PZC organiseert de lezing in samenwerking met die boekhandel.

U bent van harte welkom. Reserveren kan via www.de-drvkkery.nl/. Klik op de aankondiging van de lezing, klik op 'bestel kaarten'. Klik nogmaals op bestellen: dan opent er een schermpje waarin u een account kunt aanmaken. Dat is nodig om bij de definitieve reservering te komen. Hebt u die gegevens ingevuld dan komt u op het scherm waar u de mogelijkheid ziet om als PZC-abonnee 1, maximaal 2 kaarten te reserveren tegen een gereduceerd tarief. De gevraagde code is pzcdejong.

Het klinkt allemaal ingewikkelder dan het is, probeer het en u bent zo binnen.

Hoe dan ook: u bent van harte welkom voor een hopelijk boeiende en inspirerende avond, woensdag 16 oktober in de Oostkerk in Middelburg.

Jan van Damme

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Aai eens over de warme neus van dikbil Muffin
  PREMIUM
  Column Jan van Damme

  Aai eens over de warme neus van dikbil Muffin

  Nu het Haagse Malieveld door zwaar uitgeruste onrust aan modder is verreden, vond ik dat wel een mooie bijkomstigheid. Zo dichtbij het stadscentrum, nog dichter bij het Torentje van onze op gezette tijden vergeetachtige eerste minister, daar zag het er plotseling hartstikke landelijk uit. Al die stedelingen moeten zich een aardverschuiving geschrokken zijn. Slik! Slik op hun stoepen, slik op hun met blik volgestouwde doorgangsroutes. Dat waren ze niet gewend.
 2. Uitgeput na een literaire achtbaan
  PREMIUM
  zeeland-geboekt

  Uitgeput na een literaire achtbaan

  Geen komma’s, veel strepen, het is kenmerkend voor het jachtige en weerbarstige proza van Dirk Dufraing. Inmiddels is het stil rond deze auteur, in 1956 geboren te Turnhout, maar hij schreef enkele luidruchtige boeken. Zijn debuut Kromhout uit 1988, De Kerstman in september uit 1991, maar vooral Rock’n’Roll uit 1989 waarin de Vlaamse schrijver, tenminste zijn tweede ik, Dédé Destain geheten, zich terugtrekt te Kamperland ‘Noord-Beveland – Zeeland – Nederland – Europa etc.’ Hij heeft daar ‘’n soortement bungalow’ gehuurd om aan de hand van een verzameling LP’s een boek over het verschijnsel rock’n’roll te maken. Een boek dat steeds meer een zelfportret wordt van een aan drank en vrouwen verslaafde schrijver.

blogs