Volledig scherm
boek over vaandrager, links hans sakkers rechts karel noorlander, koudekerke, fotodirk-jan gjeltema © Dirk Jan Gjeltema

Hans Sakkers geeft lezing over brievenboek Vaandrager

Hans Sakkers geeft donderdag 7 november in boekhandel De Boekenmolen in Meliskerke een lezing over het brievenboek 'Voor Marcelle’ van de Zoutelandse huisarts Frits Vaandrager. Zijn voordracht begint om 19.30 uur. 

Het boek bevat de nooit verstuurde brieven die huisarts Vaandrager tussen 11 oktober 1944 en 21 mei 1945 schreef aan zijn vrouw Marcelle. Zij vertrok begin juni 1944 met hun drie zoons en zwanger van de vierde, naar Amsterdam. Omdat Frits weet dat brieven versturen vrijwel onmogelijk is, schrijft hij zijn 526 brieven in twee patiëntenboekjes. 

Het boek kost 15,- euro.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zo uitgerekt zag ik mijzelf zelden
    PREMIUM
    COLUMN JAN VAN DAMME

    Zo uitgerekt zag ik mijzelf zelden

    Boven me was het voor het eerst in dagen strak blauw. In het verre oosten lag een wolkenband die voorlopig van geen wijken wist. De opkomende zon zat er om een uur of acht ‘s morgens nog achter verscholen. Tot ik op het Brigdamse padje mijn dagelijkse uitje eindig verklaarde en met onze viervoeter op huis aan stevende. Zonnestralen piepten over de wolkenband heen en opeens liep ik achter mijn eigen schaduw aan. Een donker silhouet van zo'n drie meter lang. Zo uitgerekt zag ik mezelf zelden.

blogs