Volledig scherm
boek over vaandrager, links hans sakkers rechts karel noorlander, koudekerke, fotodirk-jan gjeltema © Dirk Jan Gjeltema

Hans Sakkers geeft lezing over brievenboek Vaandrager

Hans Sakkers geeft donderdag 7 november in boekhandel De Boekenmolen in Meliskerke een lezing over het brievenboek 'Voor Marcelle’ van de Zoutelandse huisarts Frits Vaandrager. Zijn voordracht begint om 19.30 uur. 

Het boek bevat de nooit verstuurde brieven die huisarts Vaandrager tussen 11 oktober 1944 en 21 mei 1945 schreef aan zijn vrouw Marcelle. Zij vertrok begin juni 1944 met hun drie zoons en zwanger van de vierde, naar Amsterdam. Omdat Frits weet dat brieven versturen vrijwel onmogelijk is, schrijft hij zijn 526 brieven in twee patiëntenboekjes. 

Het boek kost 15,- euro.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Aai eens over de warme neus van dikbil Muffin
  PREMIUM
  Column Jan van Damme

  Aai eens over de warme neus van dikbil Muffin

  Nu het Haagse Malieveld door zwaar uitgeruste onrust aan modder is verreden, vond ik dat wel een mooie bijkomstigheid. Zo dichtbij het stadscentrum, nog dichter bij het Torentje van onze op gezette tijden vergeetachtige eerste minister, daar zag het er plotseling hartstikke landelijk uit. Al die stedelingen moeten zich een aardverschuiving geschrokken zijn. Slik! Slik op hun stoepen, slik op hun met blik volgestouwde doorgangsroutes. Dat waren ze niet gewend.
 2. Uitgeput na een literaire achtbaan
  PREMIUM
  zeeland-geboekt

  Uitgeput na een literaire achtbaan

  Geen komma’s, veel strepen, het is kenmerkend voor het jachtige en weerbarstige proza van Dirk Dufraing. Inmiddels is het stil rond deze auteur, in 1956 geboren te Turnhout, maar hij schreef enkele luidruchtige boeken. Zijn debuut Kromhout uit 1988, De Kerstman in september uit 1991, maar vooral Rock’n’Roll uit 1989 waarin de Vlaamse schrijver, tenminste zijn tweede ik, Dédé Destain geheten, zich terugtrekt te Kamperland ‘Noord-Beveland – Zeeland – Nederland – Europa etc.’ Hij heeft daar ‘’n soortement bungalow’ gehuurd om aan de hand van een verzameling LP’s een boek over het verschijnsel rock’n’roll te maken. Een boek dat steeds meer een zelfportret wordt van een aan drank en vrouwen verslaafde schrijver.

blogs