Volledig scherm
PREMIUM
Het Kanaal van Gent naar Terneuzen. © Tom D’haenens

Grenzeloze haven in beeld

Fotograaf Tom D’haenens heeft de fusiehaven North Sea Port vastgelegd. Vanuit de lucht, vanaf het water, op de kades, in loodsen en silo’s. Een beeld van groots werk in de weidse Scheldedelta.

North Sea Port: Vlissingen, Terneuzen, Gent. Nog maar net een jaar is de fusie van Zeeland Seaports en Havenbedrijf Gent een feit, en er ligt al een indrukwekkend fotoboek van de Gentse fotograaf Tom D’haenens. ‘Port without frontiers’ is de titel. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Peter Buwalda voor PZC/Drvkkery-lezing in Middelburg

  Peter Buwalda voor PZC/Drvkkery-le­zing in Middelburg

  Peter Buwalda komt naar Middelburg voor de PZC/Drvkkery-lezing op dinsdag 26 maart. Vanaf 16.00 uur gaat hij in boekhandel de Drvkkery in gesprek met PZC-journalist Ernst Jan Rozendaal. Lezers van de PZC kunnen gebruikmaken van een kortingsactie bij online aankoop van een kaartje. Het ticket kost dan 3,50 euro in plaats van 7,50 euro. Online te bestellen via drukkerijmiddelburg.nl, de kortingscode is 'pzcbuwalda' (maximaal twee kaarten per persoon).
 2. Elma Uijl verloor haar man in de bergen: hij wilde steeds hoger, verder, gevaarlijker
  PREMIUM

  Elma Uijl verloor haar man in de bergen: hij wilde steeds hoger, verder, gevaarlij­ker

  WISSENKERKE - Op zondag 23 juli 2006 valt haar Peter van de Jungfrau. Pas drie jaar later worden zijn resten gevonden en kan Elma Uijl na de crematie de urn uit Zwitserland mee naar huis in Wissenkerke nemen. Dertien jaar na het drama in de bergen publiceert ze haar ervaringen in het boek ‘Bergongeval. Echtgenoot overleden, maar geen weduwe’. Ze zegt: ,,Het boek heeft me een nieuw leven opgeleverd.”

blogs