Volledig scherm
PREMIUM
Ester Naomi Perquin: Wij zijn de menigte © nvt

Gedichten over moederschap: Haar moeder voetbalde als de beste

door Mario Molegraaf

‘Met zo’n achternaam kom je er wel’, vertelde schrijver Tim Krabbé voorjaar 1998 tegen de 18-jarige Ester Perquin, toen scholiere in Zierikzee en al volop literair actief. In het voorwoord van ‘Wij zijn de menigte die moeder heet’ (gebonden, 192 pagina’s , 15,- euro, Prometheus), haar bloemlezing met ‘gedichten over moederschap’, keert de schrijfster, inmiddels bekend als Ester Naomi Perquin, terug naar Zierikzee.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Gehard door het leven aan de Noordzee
  PREMIUM

  Gehard door het leven aan de Noordzee

  Ik moet een van de weinige Nederlanders zijn die nog nooit iets van Esther Verhoef (geb. 1968) had gelezen. Daarin is nu verandering gekomen, ik las een verhaal van haar en wil meteen de rest van haar oeuvre lezen. Een heel succesvol oeuvre, ik zie ergens dat in Nederland al 2,5 miljoen exemplaren van haar literaire thrillers zijn verkocht. Het verhaal dat me zo overtuigde is een Zeeuws verhaal, ‘Worst case scenario’, en het is te vinden in een 2011 verschenen boek ‘Nouveau riche & andere verhalen’.
 2. Ate de Jong schrijft
een filmthriller
  zeeland-geboekt

  Ate de Jong schrijft een filmthril­ler

  Van de uit Aardenburg afkomstige filmregisseur Ate de Jong (1953) verschijnt volgende maand de thriller ‘Onder de rode loper'. Daarin vermengt hij een verzonnen verhaal met feiten uit zijn eigen filmcarrière. De thriller speelt tijdens de opnames van ‘De Ontdekking van de Hemel’ en ‘Enigma’, beide films waarvan Ate de Jong zelf (co)producent is geweest. In het boek is Mick Jagger de producent. Als het tweejarige zoontje van een filmproducent wordt gekidnapt, krijgt Leo Berliner de opdracht het kind op te sporen. Zijn zoektocht leidt hem naar Italië en Zwitserland

blogs