Volledig scherm
Frank Westerman, foto: Lionne Hietberg © Lionne Hietberg

Frank Westerman komt naar Sluis

Woensdag 15 mei komt Frank Westerman naar Sluis om in het Belfort een lezing te geven over zijn nieuwste boek 'Wij de mens'. 

Op zijn website schrijft Westerman over zijn eind vorig jaar verschenen boek: ,,Allemaal slaan we verwoed met ons staart op het water, maar anders dan de walvis menen wij mensen dat ons spetteren ertoe doet. 
Wie zijn wij? September 2003. In een grot op Flores, Indonesië, komt een fossiele oermens bloot te liggen van amper een meter groot. Rondom haar liggen skeletten van ratten zo groot als honden, olifanten zo klein als pony’s en een uitgestorven reuzenooievaar van 1 meter 80. Wat zegt deze spiegelwereld over wie wij zijn en waar wij vandaan komen?
Wij, de mens neemt de lezer mee op een filosofische wereldreis - van de Maasvallei tot op de vulkaanhellingen van Indonesië. De inzet is hoog. Want als wij de overtreffende trap van het dier zijn, waarin schuilt dan het onderscheid?”

Over Frank Westerman: geboren Emmen, 1964. Nederlands schrijver en journalist. Woont en werkt sinds 2002 in Amsterdam. Hij studeerde Tropische Cultuurtechniek aan de Landbouwuniversiteit Wageningen. Bezocht voor de Volkskrant en NRC Handelsblad vele brandhaarden, onder andere Srebrenica ten tijde van de val in 1995. Zijn boek ‘El Negro en ik’ werd in 2005 bekroond met de Gouden Uil. Met 'De Graanrepubliek’ won hij in 2000 de Dr. Lou de Jongprijs. In 2015 kreeg hij voor 'De slag om Srebrenica’ de Prinsjesboekenprijs. Een jaar later gingen de Brusseprijs en de Bob den Uyl-prijs naar zijn boek ‘Een woord een woord'.

De aanvang van de lezing is 20.00 uur,  kaarten zijn bij de VVV te Sluis te bestellen à 10,- euro.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

blogs