Schrijfster Esther Stui in Wissenkerke.
Volledig scherm
PREMIUM
Schrijfster Esther Stui in Wissenkerke. © Marcelle Davidse

Esther Stui uit Wissenkerke heeft met chicklit ‘Het Rubens meisje’ haar draai gevonden

De Amsterdamse rockster Dan Davidson valt als een blok voor Eva. Zij kan het niet geloven: een man voor wie haar hele generatie in katzwijm valt, kiest haar? Er is meteen een hoop jaloezie in haar omgeving. Esther Stui uit Wissenkerke maakt van haar roman Het Rubens meisje een echte ‘chicklit’.

 1. Midas Dekkers vertelt over mensenrassen
  zeeland-geboekt

  Midas Dekkers vertelt over mensenras­sen

  Bioloog Midas Dekkers (1946) is vrijdag 26 november te gast in boekhandel de Drvkkery in Middelburg. Hij vertelt dan vanaf 19.30 uur over zijn nieuwste boek ‘Wat loopt daar?’ Dekkers is bekend als columnist van het radioprogramma 'Vroege vogels’ waarin hij sinds 1980 persoonlijke schetsen voorleest. Zijn vaak tegendraadse opvattingen over onder andere het krijgen van kinderen en sporten, verwoordde hij ook in diverse boeken. In 'Wat loopt daar?’ kijkt hij met de ogen van een bioloog naar de mensenrassen, met verwondering en met liefde.
 2. Ballustrada staat nog in de literaire branding
  zeeland-geboekt

  Ballustra­da staat nog in de literaire branding

  Nog niet zo lang geleden waren er volop literaire tijdschriften. Elke dichter droomde van een plaatsje in De Tweede Ronde. Een bijdrage aan Maatstaf was een sieraad op je cv. Een paar houden dapper vol, bijvoorbeeld het Literair Periodiek’ Ballustrada’, begonnen in 1987, de tijd van stencilapparaat en schrijfmachine, zoals Wim Hofman het omschrijft in een van de bijdragen aan de aflevering waarmee jaargang 35 besluit.