Volledig scherm
Wim Jansen. © Mechteld Jansen

Emeritus predikant Wim Jansen presenteert nieuw boek

Zeeland GeboektEmeritus vrijzinnig predikant Wim Jansen presenteert vrijdag 7 juni zijn nieuwe boek O hemel, zei de krokodil. Hij doet dat bij hem thuis en in zijn tuin, aan de Wagenaarstraat 21 in Veere. De boekpresentatie is publiek toegankelijk. 

In O hemel, zei de krokodil staan 52 dierenverhalen. Jansen wil hiermee ‘zoiets als God ter sprake brengen’, voor jong en oud. In de verhalen wordt God ‘op ironische wijze ter sprake gebracht, soms expliciet, soms verhuld, maar altijd als woordspel, verwijzend naar een dimensie van het bestaan waar geen woorden voor zijn’.

Inloop presentatie vanaf 16.30 uur (toegang ook ‘achterom’ via de poort aan de zijkant). De officiële presentatie is rond 17.00 uur, met een inleiding van uitgever Rinus van Warven, muziek en enkele impressies uit het boek door theologe en schrijfster Marga Haas. Daarna is er een feestje met drankjes en een koud buffet.

Wim Jansen: O hemel, zei de krokodil, met illustraties van zoon Hans Jansen, uitgeverij Van Warven in Kampen, 14,95 euro. 

Volledig scherm
Cover van het boek ‘O hemel, zei de krokodil’.
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Thomas Olde Heuvelt signeert in Middelburg en Goes
    zeeland-geboekt

    Thomas Olde Heuvelt signeert in Middelburg en Goes

    MIDDELBURG/GOES - Schrijver Thomas Olde Heuvelt signeert zaterdag 22 juni in Middelburg en Goes: in boekhandel de Drvkkery in Middelburg van 13.00 tot 14.00 uur, in boekhandel Het Paard van Troje in Goes van 15.00 tot 16.00 uur. Olde Heuvelt (1983) is momenteel één van Nederlands succesvolste thriller- en fantasyschrijvers. In 2015 won hij als eerste Nederlander een Hugo Award, een belangrijke internationale prijs voor science fiction en fantasy: hij werd winnaar in de categorie ‘Novelette’ met de vertaling van zijn verhaal ‘De vis in de fles’. In 2013 publiceerde hij zijn roman 'HEX’ - in 2016 verscheen er een herziene versie. Van die roman werden de vertaalrechten verkocht aan 25 landen, waaronder Amerika, Engeland, Italië, Frankrijk, Spanje, Brazilië, Duitsland, China en Japan. Een Amerikaanse tv-serie is in de maak. In Nederland en Vlaanderen gingen ruim 75.000 exemplaren van ‘HEX’ over de toonbank. Onlangs verscheen zijn nieuwe thriller ‘Echo’. Hij schreef dit jaar ook het geschenk van ‘de weken van het spannende boek’: ‘Doloros Dolly Poppedijn’. Olde Heuvelt is een auteur die vergeleken wordt met Stephen King.

blogs