Volledig scherm
Wim Jansen. © Mechteld Jansen

Emeritus predikant Wim Jansen presenteert nieuw boek

Zeeland GeboektEmeritus vrijzinnig predikant Wim Jansen presenteert vrijdag 7 juni zijn nieuwe boek O hemel, zei de krokodil. Hij doet dat bij hem thuis en in zijn tuin, aan de Wagenaarstraat 21 in Veere. De boekpresentatie is publiek toegankelijk. 

In O hemel, zei de krokodil staan 52 dierenverhalen. Jansen wil hiermee ‘zoiets als God ter sprake brengen’, voor jong en oud. In de verhalen wordt God ‘op ironische wijze ter sprake gebracht, soms expliciet, soms verhuld, maar altijd als woordspel, verwijzend naar een dimensie van het bestaan waar geen woorden voor zijn’.

Inloop presentatie vanaf 16.30 uur (toegang ook ‘achterom’ via de poort aan de zijkant). De officiële presentatie is rond 17.00 uur, met een inleiding van uitgever Rinus van Warven, muziek en enkele impressies uit het boek door theologe en schrijfster Marga Haas. Daarna is er een feestje met drankjes en een koud buffet.

Wim Jansen: O hemel, zei de krokodil, met illustraties van zoon Hans Jansen, uitgeverij Van Warven in Kampen, 14,95 euro. 

Volledig scherm
Cover van het boek ‘O hemel, zei de krokodil’.
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Verkeerde plek
  zeeland-geboekt

  Verkeerde plek

  De slag om de Schelde heb ik niet meegemaakt. Mijn vader zat in de oorlog met een aantal andere Zeeuwen op een scheepswerf in Wilhelmshaven, in het noorden van Duitsland, een verre van goede plek want de plaats werd herhaaldelijk gebombardeerd. Mijn moeder kreeg als advies om vanuit Vlissingen naar Nisse te evacueren. Omdat ze daar volgens haar niets te zoeken had, trok ze naar haar geboortegrond in Oost-Brabant en zo kwam ze min of meer bij toeval in Valkenswaard terecht. Zoals later bleek, was dat ook een verkeerde plek. Het dorp lag op de route waar het geallieerde leger van plan was door te trekken, richting Arnhem en verder.
 2. Kikker wordt Puut
  zeeland-geboekt

  Kikker wordt Puut

  De beroemde Kikker van kinderboekenschrijver Max Velthuijs krijgt deze week een Zeeuwse vertaling. Troubadour en dialectschrijver Engel Reinhoudt heeft 'Kikker en de vallende ster’ omgezet in het Zeeuws: 'Puut en de vaolende sterre'. Daarin beleven Kikker en zijn vrienden End, Keutje en Aes een avontuur dat kan worden voorgelezen aan jonge kinderen. En het boek nodigt uit om naar de sterrenhemel te kijken. De voor de uitgave verantwoordelijke Uitgeverij Bornmeer verzorgde in samenwerking met Engel Reinhoudt eerder Zeeuwse versies van enkele Nijntje-boeken van Dick Bruna.
 3. Siebelink is Freud voor beginners
  PREMIUM
  zeeland-geboekt

  Siebelink is Freud voor beginners

  Waar slechte schrijvers goed in kunnen zijn: het is allemaal te zien in Oscar, de roman met Zeeuwse tint die Jan Siebelink in 2012 publiceerde. Hij begon zijn literaire loopbaan in een frivool jasje, alsof hij eigenlijk Jean Sibelinque heette. Maar zijn proza werd al snel zwaar en gewild. Gewild diepzinnig vooral, met in Oscar namen die véél willen suggereren. De tegenspelers van de hoofdpersoon heten Id en Esmée (Es), Freud voor beginners dus, lust die uitgeleefd moet worden.

blogs