Volledig scherm
PREMIUM
De hoofdingang van de Koraal Specht-gevangenis op Curaçao. © Olaf Kraak/ANP

Een zachte schreeuw uit de gevangenis van Curaçao

Zeeland GeboektArthur Hogesteger uit Kloetinge zit vast in de beruchte Koraal Specht-gevangenis van Curaçao. Veroordeeld tot 24 jaar celstraf, omdat hij zijn Antilliaanse vrouw zou hebben vermoord. In een pas verschenen bundel vertelt hij over het leven in de gevangenis.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Kikker wordt Puut
  zeeland-geboekt

  Kikker wordt Puut

  De beroemde Kikker van kinderboekenschrijver Max Velthuijs krijgt deze week een Zeeuwse vertaling. Troubadour en dialectschrijver Engel Reinhoudt heeft 'Kikker en de vallende ster’ omgezet in het Zeeuws: 'Puut en de vaolende sterre'. Daarin beleven Kikker en zijn vrienden End, Keutje en Aes een avontuur dat kan worden voorgelezen aan jonge kinderen. En het boek nodigt uit om naar de sterrenhemel te kijken. De voor de uitgave verantwoordelijke Uitgeverij Bornmeer verzorgde in samenwerking met Engel Reinhoudt eerder Zeeuwse versies van enkele Nijntje-boeken van Dick Bruna.
 2. Siebelink is Freud voor beginners
  PREMIUM
  zeeland-geboekt

  Siebelink is Freud voor beginners

  Waar slechte schrijvers goed in kunnen zijn: het is allemaal te zien in Oscar, de roman met Zeeuwse tint die Jan Siebelink in 2012 publiceerde. Hij begon zijn literaire loopbaan in een frivool jasje, alsof hij eigenlijk Jean Sibelinque heette. Maar zijn proza werd al snel zwaar en gewild. Gewild diepzinnig vooral, met in Oscar namen die véél willen suggereren. De tegenspelers van de hoofdpersoon heten Id en Esmée (Es), Freud voor beginners dus, lust die uitgeleefd moet worden.

blogs