Volledig scherm
PREMIUM
cover L.M. van Dis - Zeeuwse schrijvers, Mario Molegraaf © nvt

Een leven lang
in de ban van
Reynaert de Vos

Mario Molegraaf

Hij wilde steeds weer terug, L.M. van Dis. Terug naar de plaats waar zijn leven, op 21 mei 1904, was begonnen, terug naar Zaamslag, waar zijn vader dominee van de hervormde kerk was. Logisch dat hij ook begraven wilde worden in Zaamslag, en zo gebeurde het inderdaad, op een junizaterdag in 1973. ‘Hij heeft vele functies bekleed bij het middelbaar en gymnasiaal onderwijs, onder meer als inspecteur en als gecommitteerde bij vele examens’, besluit het krantenbericht over de begrafenis.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Kookboekenauteur Natascha van der Stelt neemt gebak mee naar Goes

  Kookboe­kenau­teur Natascha van der Stelt neemt gebak mee naar Goes

  GOES - Kookboekenauteur Natascha van der Stelt bezoekt zaterdag 24 augustus (14.00 tot 16.00 uur) boekhandel Het Paard van Troje in Goes. Onlangs verscheen haar nieuwe boek Natascha bakt. Tijdens haar bezoek kan worden geproefd hoe het gebak smaakt dat zij daarin heeft beschreven. Al het gebak is suiker- en tarwevrij. Er worden koekjes, cake en ander klein gebak aangeboden, waaronder in ieder geval klassiekers, om te illustreren dat die dus smaakvol kunnen worden gemaakt zonder suiker of tarwe.
 2. Middelburg
  PREMIUM
  zeeland-geboekt

  Middelburg

  In de ogen van veel Vlissingers was Middelburg altijd een erg behoudende stad, hetgeen misschien te wijten was aan het grote aantal intellectuelen en ambtenaren dat in de hoofdstad woonde, een reden voor mensen uit Vlissingen om Middelburg wat te mijden. Middelburg laat echter meer en meer zien dat het met de tijd mee wil gaan. Zo bezoeken vooral in de zomer, als er een wolkje aan de lucht is, steeds meer mensen van buitenaf de hoofdstad, die echter niet berekend is op de toevloed van zovelen, zodat men wel van een overmaat kan spreken.

blogs