foto in Van Oxhoofd tot Kattekop, geschiedenis van de Zeeuwse wijnhandel. foto Ruden Riemens
Volledig scherm
PREMIUM
foto in Van Oxhoofd tot Kattekop, geschiedenis van de Zeeuwse wijnhandel. foto Ruden Riemens © Uitgeverij Het Paard van Troje

Een bijzondere wereld ontkurkt; twintig eeuwen wijn op Zeeuwse bodem te boek gesteld

Ik mag gasten er graag mee vervelen. Met mijn champagnekoeler en mijn champagnestoppers. Met mijn kurkentrekkers en karaffen. Met allerlei andere attributen als mijn wijnzeef, in te zetten bij zeer bejaarde flessen. In ‘Van Oxhoofd tot Kattekop. Geschiedenis van de Zeeuwse wijnhandel’ wordt mijn belangstelling gewekt door een verwijzing naar ‘een vermoedelijke wijnzeef’, aangetroffen bij opgravingen in Koudekerke, met vondsten uit de eerste eeuw van de jaartelling. Zoeken naar een zeef. Vooral dat woord ‘vermoedelijke’ is fascinerend.

  1. Midas Dekkers vertelt over mensenrassen
    zeeland-geboekt

    Midas Dekkers vertelt over mensenras­sen

    Bioloog Midas Dekkers (1946) is vrijdag 26 november te gast in boekhandel de Drvkkery in Middelburg. Hij vertelt dan vanaf 19.30 uur over zijn nieuwste boek ‘Wat loopt daar?’ Dekkers is bekend als columnist van het radioprogramma 'Vroege vogels’ waarin hij sinds 1980 persoonlijke schetsen voorleest. Zijn vaak tegendraadse opvattingen over onder andere het krijgen van kinderen en sporten, verwoordde hij ook in diverse boeken. In 'Wat loopt daar?’ kijkt hij met de ogen van een bioloog naar de mensenrassen, met verwondering en met liefde.