Dick van der Klaauw op de kustweg van Bilbao naar Santiago de Compostela.
Volledig scherm
PREMIUM
Dick van der Klaauw op de kustweg van Bilbao naar Santiago de Compostela. © Dick van der Klaauw

Dick werd een pelgrim

Als een pelgrim op bedevaart naar Santiago de Compostela. Duizenden kilometers, stap na stap. Oud-Delta directeur Dick van der Klaauw vertelt erover in zijn boek ‘Als mijn knieën het maar houden'.

 1. Dit is er tijdens de Kinderboekenweek in Zeeland te doen

  Dit is er tijdens de Kinderboe­ken­week in Zeeland te doen

  De Kinderboekenweek 2021 loopt van woensdag 6 tot en met zondag 17 oktober. Het thema dit jaar is 'Worden wat je wil', waarbij kinderboeken rondom beroepen centraal staan. Bette Westera schreef het kinderboekenweekgeschenk 'Tiril en de toverdrank’ (gratis bij aankoop van minstens 12,50 euro aan kinderboeken). 'Dromer', het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2021 is gemaakt door illustrator Mark Janssen. In Zeeland zijn er vele activiteiten.
 2. Zeeuwse tuin bezongen
  zeeland-geboekt

  Zeeuwse tuin bezongen

  Achtentwintig jaar lang lieten Bep en Kees Jacobse het publiek meekijken in hun tuin in Schoondijke. Ze hebben besloten, omdat Kees Jacobse 80 jaar is geworden, daaraan een einde te maken. Het tuinfeest wordt toch nog even voortgezet in ‘Juust Wa’k Wou’ door Laurine Vandepitte (geb. 1952). De tuin bezongen in alle seizoenen, bijvoorbeeld het seizoen dat de tuin ‘pompoenenwonderland’ werd. In de toegankelijke gedichten schrijft Laurine Vandepitte ook over haar leven: ‘Mijn ex, waarom houdt mijn verdriet niet op?’ De man hapte gretig in ‘verboden vrucht’. Maar uiteindelijk is ze toch weer gelukkig, op de terugweg van Schoondijke naar Breskens, ‘verbaasd nagewuifd door/ wilde klaver, zuring en weegbree’. De tuin gaat dicht, de schrijfster doet een boekje open.
 3. Een stapel boeken
  zeeland-geboekt

  Een stapel boeken

  Na ongeveer een jaar kwam onze leesclub eindelijk weer eens bijeen. We waren blij elkaar weer levend terug te zien; onze club bestaat uit oudere heren. Het afgelopen jaar, zo hebben we kunnen vaststellen, is er door ons veel gelezen. Eén lid zei een boek per week te lezen. Omdat we nieuwsgierig waren naar elkaars leeservaringen en we altijd wel willen weten welke boeken de moeite waard zijn om te lezen, leverde de bijeenkomst wel een flinke lijst van uiteenlopende boektitels op. We waren met zeven man.