Volledig scherm
PREMIUM
De verdwenen wethouder en de gevallen burgemeester © Uitgeverij Landauer

De verdwenen wethouder en de gevallen burgemeester

zeeland geboektMijn oog viel op de cover van het boek van Christiaan Kooman: het stadhuis van Middelburg. Een mooie trekker voor ‘De verdwenen wethouder en de gevallen burgemeester’, een boek vol ‘integriteitskwesties in het openbaar bestuur’. Natuurlijk ook met gevallen Zeeuwse bestuurders, dacht ik. Maar dat viel tegen. Geen burgemeester Spa(h)r van der Hoek die in 2000 als burgemeester van Middelburg moest opstappen. Geen burgemeester Seinstra van Goes die in 1992 op non-actief werd gesteld na ruzie met zijn wethouders en gedoe over declaraties. Ook de in 2013 wegens te ruim declareren opgestapte burgemeester Roep van Vlissingen ontbreekt. De conclusie: achter de Zeeuwse cover zit geen enkele in de provincie spelende integriteitszaak.

Is dat een bezwaar? Ik vind van wel. Het wemelt in Nederland van de mooie stadhuizen. Uitgerekend het Middelburgse op de cover zetten en vervolgens Spa(h)r en consorten achterwege laten, dat spoort niet met mijn ‘integriteitsgevoel’.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Greetje
    PREMIUM
    zeeland-geboekt

    Greetje

    Mijn moeder zong wel eens wat als ze aan het koken was of bij ander huishoudelijk werk, zoals aardappelen schillen, bonen doppen, sokken stoppen. Ze zong liedjes als: ‘Twee ogen zo blauw’, of: ‘Op de grote stille heide’, maar ze zong ook ooit over Greetje. Greetje wilde naar haar moeders graf, kreeg daarvoor straf en droeg een brandnetelkleedje. Zoiets vond ik een vreselijk idee. Ik wist wat brandnetels waren en je kreeg er blaasjes van op je handen of armen of kuiten. Dat iemand een jurk van brandnetels droeg, leek me haast onverdraaglijk.

blogs