Frank Puylaert schreef het boek De Hontevloed van 1134.
Volledig scherm
PREMIUM
Frank Puylaert schreef het boek De Hontevloed van 1134. © Boaz Timmermans

De Hontevloed van 1134: Gent trekt altijd naar zee

BoekGENT - Gent en de open, zoute zee. Dat er al bijna twee eeuwen geleden een kanaal is gegraven vanaf Terneuzen, dat het werd verbreed, dat het ondertunneld werd, dat er nu een compleet nieuw sluizencomplex wordt gebouwd. De welvaart van Gent staat of valt met een rechtstreekse verbinding met open zee, weet Frank Puylaert. 

0 reacties

 1. Veel vogelverschrikkers hadden ze daar in het land staan
  PREMIUM
  Column Jan van Damme

  Veel vogelver­schrik­kers hadden ze daar in het land staan

  Lage zonnen. Lange schaduwen. De zomer aarzelt. Afscheid nemen moet je niet overhaasten. Het land langs mijn pad is gestoppeld. Ontwortelde restjes tarwehalmen met daartussen de Zeeuwse klei die een heel seizoen aan het zicht onttrokken was. Alleen in de sporen van de sproeimachine zag je de bodem doorschemeren. Verderop in de polders ruik ik uien. De aardappelloodsen beginnen gevuld te raken.
 2. Een stapel boeken
  zeeland-geboekt

  Een stapel boeken

  Na ongeveer een jaar kwam onze leesclub eindelijk weer eens bijeen. We waren blij elkaar weer levend terug te zien; onze club bestaat uit oudere heren. Het afgelopen jaar, zo hebben we kunnen vaststellen, is er door ons veel gelezen. Eén lid zei een boek per week te lezen. Omdat we nieuwsgierig waren naar elkaars leeservaringen en we altijd wel willen weten welke boeken de moeite waard zijn om te lezen, leverde de bijeenkomst wel een flinke lijst van uiteenlopende boektitels op. We waren met zeven man.