Volledig scherm
Chawwa Wijnberg - Alle Hemelen © Chawwa Wijnberg

Chawwa Wijnberg
gaat gewoon door

zeeland-geboektEen uitgave om even in de zevende hemel te verkeren, bijna letterlijk. In Alle Hemelen van Chawwa Wijnberg worden ze stuk voor stuk beschreven, de zeven hemelen. De tweede hemel bijvoorbeeld, een soort sportschool waar ‘geen plaats voor kneusjes’ is. En Hemel nummer vijf, met afdelingen voor alle gelovigen, alle grootgelijkhebbers. 

Chawwa Wijnberg gaat gewoon door, ook ná haar dichtbundel Het ontbreken hoor je niet, vanwege haar ziekte aangekondigd als haar laatste werk. Het nieuwe boekje, oogstrelend verzorgd, bevat een sprookje, misschien wel een gelijkenis, waaraan de schrijfster al een paar jaar geleden begon. De lezer ontmoet Mokmokvogels, een Konijn met de naam Haas, een sprokkelhoutje en een glimworm die samen overeenkomstig de sprookjeslogica houtwormen voortbrengen. De bron van de bloedrivier moet van haat worden gezuiverd. Daarvoor zijn ze allemaal nodig: de dieren, de mensen van goede wil, en natuurlijk de engelen met hun spreekwoordelijke geduld.

Chawwa Wijnberg: Alle Hemelen – Éditions Spinet, hardcover, 62 pagina’s, 17,50 euro.

  1. Libriswinnaar Rob van Essen
komt naar Middelburg
    zeeland-geboekt

    Libriswin­naar Rob van Essen komt naar Middelburg

    In het kader van de Week van de Leesclub komt auteur Rob van Essen woensdag 29 januari naar Middelburg. Vanaf 15.30 uur vertelt hij in boekhandel de Drvkkery over ‘De goede zoon’, de roman waarmee hij vorig jaar de Libris Literatuurprijs won. Rob van Essen (Amstelveen, 1963) is schrijver, vertaler en recensent. Hij debuteerde in 1996 met de roman 'Reddend zwemmen'. Zijn in 2008 verschenen roman 'Visser’ werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. In 2015 werd zijn tweede verhalenbundel ‘Hier wonen ook mensen’ bekroond met de J.M.A. Biesheuvelprijs.

blogs