Volledig scherm
© nvt

Charles Groenhuijsen
vertelt over Trump

zeeland-geboektCharles Groenhuijsen komt vandaag (maandag 16 december) naar Goes. De oud-correspondent van het NOS Journaal in Amerika geeft om 20.00 uur een lezing in de bibliotheek aan de Oostwal in Goes. 

Groenhuijsen vertelt in Goes over zijn boek Alles gaat voorbij. Zelfs Donald Trump. Het is een verrassende kijk op het hedendaagse Amerika. ,,Je zou het niet snel zeggen als je de Nederlandse media volgt over het Amerika van Trump, maar het is echt waar: Amerika wordt in rap tempo een progressiever land”, schrijft Groenhuijsen. ,,De Republikeinen hebben de afslag naar de 21ste eeuw gemist.”

De journalist woont een deel van het jaar in een plaats net buiten Washington. In zijn boek analyseert hij het huidige Amerika, vertelt hoe Trump aan de macht is gekomen en blikt vooruit naar de verkiezingen van volgend jaar. ,,De huidige Democratische fractie weerspiegelt de veelkleurigheid van Amerika, maar bij de Republikeinen is het bolwerk van blanke mannen onaangetast. Hoe lang nog?”

Kaartjes à 10 euro zijn te koop in boekhandels Het Paard van Troje of De Koperen Tuin in Goes.

  1. Lezing over de eerste Zeeuwse premier
    zeeland-geboekt

    Lezing over de eerste Zeeuwse premier

    Isaäc Fransen van de Putte (1822-1902) was de eerste Zeeuwse premier van Nederland. Hij was in de vergetelheid geraakt. Tot historicus Paul Consten hem eind vorig jaar in zijn biografie in de schijnwerper zette als een ‘selfmade politicus’. Consten komt dinsdag 28 januari naar Goes om te vertellen over het leven van de in Goes opgegroeide premier: zijn mislukte opleiding op het Instituut voor de Marine en zijn politieke loopbaan daarna. De lezing begint om 19.30 uur in boekhandel De Koperen Tuin, kaarten kosten 5,- euro.

blogs