Volledig scherm
PREMIUM
Cees Maas (links) en Jan van Broekhoven. © Dirk Jan Gjeltema

Cees Maas en Jan van Broekhoven fotograferen ‘vanuit de ziel van het land’

zeeland-geboektJan van Broekhoven en Cees Maas richten hun lens op Zeeland. Zwart-wit, minimalistisch, met lekker veel tegenlicht. Ze bundelen hun werk in een fotoboek dat ze Zuver Zeeuws noemen.

Cees Maas struinde door de provincie met zijn camera. Jan van Broekhoven ook. Cees vanuit Veere. Jan vanuit Oostburg. Jan zette zo af en toe eens een foto op Facebook. Cees ook. Toen zagen ze: verroest, d'r is er nog een die net zo verliefd is op het Zeeuwse landschap als ik. En die net zo fotografeert. Zo kwamen ze elkaar tegen, zo raakten ze bevriend. Na een tijdje konden ze stilletjes tegen elkaar zeggen: zullen we eens een boek maken van onze foto's. Met een paar beelden maakten ze een uitgever enthousiast. Vrijdag 31 januari presenteren ze in Middelburg hun nog naar drukinkt geurende fotoboek: Zuver Zeeuws.

  1. Ilja Leonard Pfeijffer komt naar Sluis
    zeeland-geboekt

    Ilja Leonard Pfeijffer komt naar Sluis

    Sluis - Ilja Leonard Pfeijffer, schrijver van de bejubelde roman 'Grand Hotel Europa’, komt naar Sluis. Woensdag 11 maart geeft hij vanaf 20.00 uur een lezing in het Belfort. Pfeijffer (1968) schrijft behalve romans ook gedichten, columns, essays, theater en songteksten. Hij woont en werkt sinds zes jaar in Genua. Tot 2004 was hij als classicus verbonden aan de Universiteit van Leiden. In 2014 won hij de Libris Literatuurprijs voor zijn roman ‘La Superba’. Dit jaar is hij met ‘Grand Hotel Europa’ één van de genomineerden voor diezelfde Libris Literatuurprijs.

blogs