Joost van Driel: ,,Ik vind het wel mooi om mensen te zien die met hun suffe leventje breken.”
Volledig scherm
PREMIUM
Joost van Driel: ,,Ik vind het wel mooi om mensen te zien die met hun suffe leventje breken.” © Dirk-Jan Gjeltema

Buurman draagt een cowboyhoed

Zeeland GeboektJoost van Driel is inmiddels een gekende schrijver in Zeeland. Morgen verschijnt zijn derde roman, 'Het bordeel aan het einde van de straat'. Wat gebeurt er als er opeens een niet zo aangepast gezin in een ingeslapen dorp landt?

 1. De tijdloosheid: we hebben het hier in Zeeland zomaar voor het oprapen
  PREMIUM
  Column Jan van Damme

  De tijdloos­heid: we hebben het hier in Zeeland zomaar voor het oprapen

  We liepen samen op vanochtend. Mijn bijna-buurman met zijn Helena. Ik met ons Friese zwart-witje, Dibbe, een paar slagen ieler dan de al goed in haar wintervacht gestoken herder van een paar huizen verderop. We keken met een lichte vertedering naar het duo dat daar voor ons uit of achter ons aan scharrelde. Gezellig, een beetje Jut en Jul. Helena kleurde goed tussen de herfstbladeren.
 2. Daniëlle van der Werf nu aan kop in strijd om PZC Publieksprijs
  zeeland-geboekt

  Daniëlle van der Werf nu aan kop in strijd om PZC Publieks­prijs

  De laatste week dat er gestemd kan worden voorde PZC Publieksprijs (onderdeel van de Zeeuwse Boekenprijs) belooft bloedstollend spannend te worden. Daniëlle van der Werf heeft zich met haar boek ‘Ontdaan’ de afgelopen dagen stevig op de eerste positie genesteld. Ze kreeg tot nu toe 254 stemmen. Rieks Veenker is met zijn voorleesboek ‘De mossel met de parel’ verrassend naar de tweede plaats geklommen. Met 219 stemmen is hij opeens helemaal in beeld. Ad den Boeft staat vlak achter hem, op zijn ‘Overeind na een herseninfarct’ werden 217 stemmen uitgebracht. Jacodine van de Velde, de nummer 1 van vorige week, is nu vierde met 179 stemmen. In totaal werden er de afgelopen weken 2024 stemmen uitgebracht. Via pzc.nl/publieksprijs kan er kan nog tot en met woensdag 3 november (12 uur) worden gestemd op één van de 64 boeken die voor de Zeeuwse Boekenprijs werden ingezonden.