Bulletin van de Oudheidkundige Kring ‘De Vier Ambachten’
Volledig scherm
PREMIUM
Bulletin van de Oudheidkundige Kring ‘De Vier Ambachten’ © Oudheidkundige Kring ‘De Vier Ambachten’

Bulletin Vier Ambachten – nummer 1, 2019: Luchtwachttoren Koewacht

zeeland geboektJe ziet het al op de cover: in het nieuwste Bulletin van de Oudheidkundige Kring ‘De Vier Ambachten’. gaan we de hoogte in. Althans,, dat zouden we willen. Helaas zijn de houten trappen van de luchtwachttoren in Koewacht dusdanig, dat het niet verantwoord is om te klimmen. Oud-militair Willy Verschraegen schrijft een aansprekend verhaal in het Bulletin. Zo aansprekend, dat we hem opzochten voor een artikel in de krant.

0 reacties

 1. Ook aan de serie buurtschappen komt een eind: ik vond het mooi, heel mooi
  PREMIUM
  column jan van damme

  Ook aan de serie buurtschap­pen komt een eind: ik vond het mooi, heel mooi

  Aan alles komt een eind. Ook aan de serie buurtschappen. Vorig jaar begin juli was Stroodorp bij Kamperland op Noord-Beveland het eerste gehucht. Marijke vertelde hoe ze er een halve eeuw geleden als meisje op vakantie kwam en huilde als ze terug naar huis in Vlaardingen moest. Afgelopen zaterdag was ik met fotograaf Ruben Oreel in Strijenham, nummer 42, op de zuidrand van Tholen. Vlaamse Ellen had er heimwee naar pistolekes en een echte slager.
 2. Rouw
  zeeland-geboekt

  Rouw

  Een tijdje terug las ik het boek van Andrew Roberts over Winston Churchill. Het is een dik boek, want de man leefde lang en deed onnoemelijk veel. Het boek eindigt zo’n beetje bij zijn sterven. Hij kreeg een tamelijk eenvoudig graf, maar de begrafenisplechtigheid was indrukwekkend. Hij kreeg een staatsbegrafenis met kanonschoten en muziek en zware slagen op de trom. Zijn kist, overdekt met de Britse vlag, was op een zwarte kanonswagen gezet en er was veel militair vertoon. Duizenden ontroerde mensen stonden langs de route. De BBC maakte er een film van en de begrafenis is nog steeds op You Tube te zien.

blogs