cover van Karina of de ondergang van Nederland
Volledig scherm
PREMIUM
cover van Karina of de ondergang van Nederland © Uitgeverij Atlas Contact

Bij eb is het toch hoogwater

We hadden dit jaar al ‘KliFi’ door Adriaan van Dis. Het nieuwe boek van Wouter Godijn (geb. 1955), altijd goed voor overrompelende gedichten en romans, is een ‘KliFi’ voor gevorderden, een ‘KliFi’ in het kwadraat. Waar een andere auteur ‘Einde’ onder zijn roman zou zetten, vervolgt hij met een ‘Laatste deel waarin de ware schrijver van het boek tevoorschijn komt’ en ook nog eens met een ‘Nawoord van de schrijver’. 

 1. Uit Nederland naar Holanda
  zeeland-geboekt

  Uit Nederland naar Holanda

  ‘Der komt ’n ké ’n dag da ze ons vinnen’, zei Piet van Heule, Zeeuw te Brazilië. Hij en de andere Zeeuwen daar zijn inderdaad gevonden. Hun voorouders vertrokken zo’n anderhalve eeuw geleden uit Retranchement, Groede en andere plaatsen in het westen van Zeeuws-Vlaanderen naar het oosten van Brazilië. Dat was voor hen het beloofde land, ze kregen een huis, landbouwgrond, koffiestruiken toegezegd. In de praktijk bleek dat een schamele hut, een schrale akker en verder niets, maar er was geen boot terug.
 2. Midas Dekkers vertelt over mensenrassen
  zeeland-geboekt

  Midas Dekkers vertelt over mensenras­sen

  Bioloog Midas Dekkers (1946) is vrijdag 26 november te gast in boekhandel de Drvkkery in Middelburg. Hij vertelt dan vanaf 19.30 uur over zijn nieuwste boek ‘Wat loopt daar?’ Dekkers is bekend als columnist van het radioprogramma 'Vroege vogels’ waarin hij sinds 1980 persoonlijke schetsen voorleest. Zijn vaak tegendraadse opvattingen over onder andere het krijgen van kinderen en sporten, verwoordde hij ook in diverse boeken. In 'Wat loopt daar?’ kijkt hij met de ogen van een bioloog naar de mensenrassen, met verwondering en met liefde.