cover van Karina of de ondergang van Nederland
Volledig scherm
PREMIUM
cover van Karina of de ondergang van Nederland © Uitgeverij Atlas Contact

Bij eb is het toch hoogwater

We hadden dit jaar al ‘KliFi’ door Adriaan van Dis. Het nieuwe boek van Wouter Godijn (geb. 1955), altijd goed voor overrompelende gedichten en romans, is een ‘KliFi’ voor gevorderden, een ‘KliFi’ in het kwadraat. Waar een andere auteur ‘Einde’ onder zijn roman zou zetten, vervolgt hij met een ‘Laatste deel waarin de ware schrijver van het boek tevoorschijn komt’ en ook nog eens met een ‘Nawoord van de schrijver’. 

 1. Vlissingers schrijven ‘bijbel’ voor beginnend horecapersoneel: ‘Alles draait om aandacht voor de gast!’
  PREMIUM

  Vlissin­gers schrijven ‘bijbel’ voor beginnend horecaper­so­neel: ‘Alles draait om aandacht voor de gast!’

  VLISSINGEN - Hoe draag je een dienblad of verkoop je meer drankjes? Maar bovenal: hoe leg je de gast in de watten? Het staat haarfijn beschreven in het nieuwe boek Ober! Ober! waarmee de Vlissingse horecatijgers Jordy van Heese en Stijn van Boxtel de beginnende horecamedewerker op het juiste spoor willen zetten. ,,Oprechte aandacht voor de gast, daar draait alles om.”
 2. Fik Meijer vertelt over Sicilië
  zeeland-geboekt

  Fik Meijer vertelt over Sicilië

  Historicus Fik Meijer (1942) is donderdag (7 oktober) te gast in boekhandel de Drvkkery in Middelburg (19.30 uur) en dinsdag 12 oktober in boekhandel De Koperen Tuin in Goes (20.00 uur). Hij vertelt over zijn nieuwste boek ‘De vele gezichten van Sicilië'. Daarin wordt duidelijk gemaakt hoe er op het Italiaanse eiland culturen van verschillende volken samensmolten en hoe kleine bendes konden uitgroeien tot grote maffiaorganisaties. Meijer is bekend door zijn boeken over oude geschiedenis, waaronder de bestseller ‘Keizers sterven niet in bed’.