Volledig scherm
© Merlijn Doomernik

Bas Heijne in Porgy & Bess Terneuzen

Dinsdag 7 maart komt Bas Heijne voor een lezing naar Porgy & Bess in Terneuzen. Heijne (1960) is schrijver, essayist en columnist. Voor zijn beschouwend proza kreeg hij de P.C Hooftprijs 2017. (foto Merlijn Doomernik)

In de vorig jaar verschenen bundel ‘Een waanzinnig gaaf land’ biedt hij een selectie uit vijf jaar columns. Daarbij komen onderwerpen aan bod als ‘de visieloze visie van Mark Rutte, de leugen van de participatiesamenleving, de zonnekoningen van de semipublieke sector, het goed werkgeverschap van de bankensector, het politiek cabaret van Geert Wilders, de zielloze haalbaarheidspolitiek van PvdA, het Fyra-debacle, de burgeroorlog om Zwarte Piet, de doofpotcultuur in bestuurlijk Nederland’. Heijne slaagt erin een vinger achter het nieuws te krijgen en grote, onderliggende thema’s in kaart te brengen. Wat zijn we elkaar verschuldigd? En wat is een goede samenleving? Is Nederland echt ‘een waanzinnig gaaf land’?

Bas Heijne publiceerde twee romans, verschillende verhalenbundels en een groot aantal essays, waaronder ‘Onredelijkheid’ (2007) en ‘Moeten wij van elkaar houden’ (2011). Eind 2013 hield Bas Heijne de Huizinga-lezing De betovering van de wereld.

De lezing begint om 20.00 uur en kaarten kunnen worden besteld via de website van Porgy en Bess.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

blogs