Volledig scherm
slag om de schelde, tobias van gent en hans sakkers rood overhemd, vlissingen, foto dirk-jan gjeltema © Dirk Jan Gjeltema

Auteurs Slag om de Schelde op tournee

Tobias van Gent en Hans Sakkers, de auteurs van het nieuwe boek ‘Slag om de Schelde 1944', gaan de komende weken op tournee door de provincie. 

Het programma ziet er als volgt uit:

Vrijdag 6 september, 15.30 uur, presentatie en signeersessie in boekhandel de Drvkkery in Middelburg.

Zaterdag 7 september, 14.00-15.30 uur, signeersessie in boekhandel Het Paard van Troje in Goes. 

Vrijdag 20 september, 20.00 uur, lezing door beide auteurs in strandpaviljoen De Landing in Baarland.

Donderdag 26 september, avond, lezing door Hans Sakkers voor de Heemkundige Vereniging Terneuzen.

Vrijdag 27 september, 16.00 uur, lezing door beide auteurs in Zeeuws Maritiem muZEEum Vlissingen.

Vrijdag 11 oktober, 19.30 uur, lezing door beide auteurs in Museum Polderhuis Westkapelle.

Donderdag 17 oktober, 19.30 uur, lezing Hans Sakkers in Museum Het Bolwerk in IJzendijke.

Donderdag 24 oktober, lezing Hans Sakkers in Dorpshuis Baarland, aanvangstijd wordt nog bekend gemaakt.

Dinsdag 29 oktober, inleiding Hans Sakkers voorafgaand aan vertoning oude bevrijdingsfilms in Podium 't Beest Goes, aanvangstijd volgt.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Sinterklaas, een oude man
  PREMIUM
  zeeland-geboekt

  Sinter­klaas, een oude man

  Sinterklaas, een oude man Trekt zich nergens wat van an. Hij strooit hier en daar een noot Hij komt rustig met de boot En zijn schoorsteen blijft maar roken. Hij heeft niets tegen kachel stoken: Zonder schoorsteen gaat ‘t niet goed. Piet krijgt geen roe, maar wel wat roet (roe en roet scheelt maar 1 letter). Geen roe meer, geen kind is nog een etter. Alle kinderen zijn zoet en o zo beschaafd Velen zijn, net als hun ouders, hoogbegaafd En ze hebben leren consumeren. Daarom krijgen ze geschenken, Karrenvrachten. Je kunt het zo gek niet bedenken Of ze krijgen het: barbies, tractors, nieuwe sokken, Lap-tops, e-bikes, pindabrokken. Opblaaspoppen, hardloopschoenen, vakantiereisjes, Tatoeages, boerenjongens, boerenmeisjes. Buitenkeukens, scheve schaatsen, tussendoortjes, Lichtgevende condoompjes, drones en accuboortjes. Ja, iedereen, of hij of zij nu groot of klein is, Of met de fiets of gewoon te voet of met de trein is, Honderd jaar oud, of ouder, of nog een kind: Iedereen krijgt cadeautjes van de sint. Zelfs de tandarts, die viert feest, Krijgt van de sint een suikerbeest. Als alles klaar is, bestijgt hij zijn paardje En lacht stiekem in zijn baardje. Hij vindt het blijkbaar heel niet erg, Die kolossale afvalberg.
 1. Aai eens over de warme neus van dikbil Muffin
  PREMIUM
  Column Jan van Damme

  Aai eens over de warme neus van dikbil Muffin

  Nu het Haagse Malieveld door zwaar uitgeruste onrust aan modder is verreden, vond ik dat wel een mooie bijkomstigheid. Zo dichtbij het stadscentrum, nog dichter bij het Torentje van onze op gezette tijden vergeetachtige eerste minister, daar zag het er plotseling hartstikke landelijk uit. Al die stedelingen moeten zich een aardverschuiving geschrokken zijn. Slik! Slik op hun stoepen, slik op hun met blik volgestouwde doorgangsroutes. Dat waren ze niet gewend.
 2. Uitgeput na een literaire achtbaan
  PREMIUM
  zeeland-geboekt

  Uitgeput na een literaire achtbaan

  Geen komma’s, veel strepen, het is kenmerkend voor het jachtige en weerbarstige proza van Dirk Dufraing. Inmiddels is het stil rond deze auteur, in 1956 geboren te Turnhout, maar hij schreef enkele luidruchtige boeken. Zijn debuut Kromhout uit 1988, De Kerstman in september uit 1991, maar vooral Rock’n’Roll uit 1989 waarin de Vlaamse schrijver, tenminste zijn tweede ik, Dédé Destain geheten, zich terugtrekt te Kamperland ‘Noord-Beveland – Zeeland – Nederland – Europa etc.’ Hij heeft daar ‘’n soortement bungalow’ gehuurd om aan de hand van een verzameling LP’s een boek over het verschijnsel rock’n’roll te maken. Een boek dat steeds meer een zelfportret wordt van een aan drank en vrouwen verslaafde schrijver.

blogs