Volledig scherm
Regisseur Ate De Jong © gratis

Ate de Jong schrijft
een filmthriller

Van de uit Aardenburg afkomstige filmregisseur Ate de Jong (1953) verschijnt volgende maand de thriller ‘Onder de rode loper'. Daarin vermengt hij een verzonnen verhaal met feiten uit zijn eigen filmcarrière. De thriller speelt tijdens de opnames van ‘De Ontdekking van de Hemel’ en ‘Enigma’, beide films waarvan Ate de Jong zelf (co)producent is geweest. In het boek is Mick Jagger de producent. Als het tweejarige zoontje van een filmproducent wordt gekidnapt, krijgt Leo Berliner de opdracht het kind op te sporen. Zijn zoektocht leidt hem naar Italië en Zwitserland

Ate de Jong (1953) is filmregisseur, scenarioschrijver en producent. Hij regisseerde Nederlandse, Duitse, Britse en Amerikaanse films en series, waaronder ‘Een vlucht regenwulpen’, ‘Brandende liefde’, ‘Highway to Hell’ en ‘Drop Dead Fred’. In 1998 richtte hij met Jeroen Krabbé en Edwin de Vries de filmproductiemaatschappij Mulholland Pictures op. Als thrillerschrijver debuteerde hij met ‘De Stalen Madonna’ (2016).

Onder de rode loper verschijnt op 16 mei bij uitgeverij De Kring.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Verkeerde plek
    zeeland-geboekt

    Verkeerde plek

    De slag om de Schelde heb ik niet meegemaakt. Mijn vader zat in de oorlog met een aantal andere Zeeuwen op een scheepswerf in Wilhelmshaven, in het noorden van Duitsland, een verre van goede plek want de plaats werd herhaaldelijk gebombardeerd. Mijn moeder kreeg als advies om vanuit Vlissingen naar Nisse te evacueren. Omdat ze daar volgens haar niets te zoeken had, trok ze naar haar geboortegrond in Oost-Brabant en zo kwam ze min of meer bij toeval in Valkenswaard terecht. Zoals later bleek, was dat ook een verkeerde plek. Het dorp lag op de route waar het geallieerde leger van plan was door te trekken, richting Arnhem en verder.

blogs