Volledig scherm
Annemieke de Schepper © Marcel Cloo

Annemieke de Schepper signeert in Goes

Zaterdag 7 december signeert Annemieke de Schepper haar boek ‘De stille oorlog van mijn vader’ in boekhandel Het Paard van Troje in Goes van 12.30 tot 14.30 uur.

Annemieke de Schepper (1963) uit Schiedam heeft Zeeuwse wortels. Haar vader is afkomstig uit Biervliet. Als banketbakker had hij te weinig werk, in 1955 verhuisde hij met zijn vrouw naar Schiedam. Tijdens de oorlog verbleef hij in het kader van de arbeidsdienst in Noord-Brabant toen zijn ouders en negen broers en zussen in Biervliet hachelijke uren doormaakten in oktober 1944. De schrijfster: ,,Dat is de stille oorlog van mijn vader. Dat in Biervliet het huis met fosforgranaten kapot werd geschoten, dat het gezin moest vluchten, dat hij daar als oudste van de kinderen niet bij was... Dat vond hij moeilijk.”

In de roman zit hoofdpersoon Anna op de veerpont naar Perkpolder. Het is het jaar 2000. Ze heeft de as van haar vader bij zich in een tabaksdoos. Die wil ze uitstrooien op zijn geboortegrond. 

Lees ook: Vader was een outsider

Volledig scherm
Debuutroman van Annemieke de Schepper © annemiekie de schepper
 1. Dichteres Anna A. Ros; over wereldleed en de kauwtjes rond de Oostkerk
  PREMIUM
  zeeland-geboekt

  Dichteres Anna A. Ros; over wereldleed en de kauwtjes rond de Oostkerk

  Over anderhalve maand is het weer Internationale vrouwendag. Het strijdlied ligt al klaar. ‘Laten we het er op houwen/ dat vrouwen/ op internationale vrouwendag/ niet willen rouwen’, rijmt Anna A. Ros (geb.1962; pseudoniem) in haar nieuwe dichtbundel ‘Uit mijn tent gelokt’. En zo nog vele strofen door, tégen moellahs, pooiers, botte reclamemakers en andere gestoorden. Zulke gedichten, weerbaar en weerloos tegelijk, kenmerken deze dichteres, die in 2017 al een bundel ‘Overleven’ publiceerde.
 2. Kerstmes
  PREMIUM
  zeeland-geboekt

  Kerstmes

  Het kerstfeest of hoe het dan ook genoemd wordt, lijkt steeds langer uitgesmeerd te worden. Vorig jaar september zagen we al de eerste voortekenen en een maand later was alles al in gang gezet. In november heerste er op veel plaatsen al een kerstsfeer die vooral uit lichten en lichtjes bestond. In Perth, in Australië, zagen we volop lichtgevende kerstkangeroes, lichttunnels met door een computer aangestuurde lichtpartijen, metershoge knipperende kerstbomen en projecties op gebouwen en op plaveisel. Men noemde het feest ook wel: ‘the silly feast of Christmas’.

blogs