Volledig scherm
© Erna Lammers

15 juni: Poëzie en muziek wisselen elkaar af op De avond van de poëzie in Groede

GROEDE -  In Galerie De School in Groede vindt op zaterdag 15 juni de achtste editie plaats van De avond van de poëzie.  De dichters die dit jaar optreden zijn Edwin Fagel, Nyk de Vries en Dorien de Wit. Peter Quaak `verzorgt de muziek.

Edwin Fagel publiceerde tot nu toe vier dichtbundels. Hij debuteerde met de bundel Uw afwezigheid en zijn meest recente bundel is het extatische landschap in, uit 2018.

Nyk de vries is schrijver en dichter van prozagedichten in zowel het Nederlands als het Fries, zijn gedichten werden gebundeld in Motorman. Naast dichter is Dorien de Wit beeldend kunstenaar. Zij publiceerde haar gedichten onder andere in Hollands Maandblad en Revisor.

De poëzie en muziek wisselen elkaar af gedurende twee maal een uur, tussendoor is er pauze. De avond begint om 20:00 uur. De entree per persoon bedraagt 10 euro. Reserveer via: groedeliterair@gmail.com. Meer info op: groedeliterair.nl

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Thomas Olde Heuvelt signeert in Middelburg en Goes
    zeeland-geboekt

    Thomas Olde Heuvelt signeert in Middelburg en Goes

    MIDDELBURG/GOES - Schrijver Thomas Olde Heuvelt signeert zaterdag 22 juni in Middelburg en Goes: in boekhandel de Drvkkery in Middelburg van 13.00 tot 14.00 uur, in boekhandel Het Paard van Troje in Goes van 15.00 tot 16.00 uur. Olde Heuvelt (1983) is momenteel één van Nederlands succesvolste thriller- en fantasyschrijvers. In 2015 won hij als eerste Nederlander een Hugo Award, een belangrijke internationale prijs voor science fiction en fantasy: hij werd winnaar in de categorie ‘Novelette’ met de vertaling van zijn verhaal ‘De vis in de fles’. In 2013 publiceerde hij zijn roman 'HEX’ - in 2016 verscheen er een herziene versie. Van die roman werden de vertaalrechten verkocht aan 25 landen, waaronder Amerika, Engeland, Italië, Frankrijk, Spanje, Brazilië, Duitsland, China en Japan. Een Amerikaanse tv-serie is in de maak. In Nederland en Vlaanderen gingen ruim 75.000 exemplaren van ‘HEX’ over de toonbank. Onlangs verscheen zijn nieuwe thriller ‘Echo’. Hij schreef dit jaar ook het geschenk van ‘de weken van het spannende boek’: ‘Doloros Dolly Poppedijn’. Olde Heuvelt is een auteur die vergeleken wordt met Stephen King.

blogs