Volledig scherm
© Erna Lammers

15 juni: Poëzie en muziek wisselen elkaar af op De avond van de poëzie in Groede

GROEDE -  In Galerie De School in Groede vindt op zaterdag 15 juni de achtste editie plaats van De avond van de poëzie.  De dichters die dit jaar optreden zijn Edwin Fagel, Nyk de Vries en Dorien de Wit. Peter Quaak `verzorgt de muziek.

Edwin Fagel publiceerde tot nu toe vier dichtbundels. Hij debuteerde met de bundel Uw afwezigheid en zijn meest recente bundel is het extatische landschap in, uit 2018.

Nyk de vries is schrijver en dichter van prozagedichten in zowel het Nederlands als het Fries, zijn gedichten werden gebundeld in Motorman. Naast dichter is Dorien de Wit beeldend kunstenaar. Zij publiceerde haar gedichten onder andere in Hollands Maandblad en Revisor.

De poëzie en muziek wisselen elkaar af gedurende twee maal een uur, tussendoor is er pauze. De avond begint om 20:00 uur. De entree per persoon bedraagt 10 euro. Reserveer via: groedeliterair@gmail.com. Meer info op: groedeliterair.nl

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Verkeerde plek
  zeeland-geboekt

  Verkeerde plek

  De slag om de Schelde heb ik niet meegemaakt. Mijn vader zat in de oorlog met een aantal andere Zeeuwen op een scheepswerf in Wilhelmshaven, in het noorden van Duitsland, een verre van goede plek want de plaats werd herhaaldelijk gebombardeerd. Mijn moeder kreeg als advies om vanuit Vlissingen naar Nisse te evacueren. Omdat ze daar volgens haar niets te zoeken had, trok ze naar haar geboortegrond in Oost-Brabant en zo kwam ze min of meer bij toeval in Valkenswaard terecht. Zoals later bleek, was dat ook een verkeerde plek. Het dorp lag op de route waar het geallieerde leger van plan was door te trekken, richting Arnhem en verder.
 2. Kikker wordt Puut
  zeeland-geboekt

  Kikker wordt Puut

  De beroemde Kikker van kinderboekenschrijver Max Velthuijs krijgt deze week een Zeeuwse vertaling. Troubadour en dialectschrijver Engel Reinhoudt heeft 'Kikker en de vallende ster’ omgezet in het Zeeuws: 'Puut en de vaolende sterre'. Daarin beleven Kikker en zijn vrienden End, Keutje en Aes een avontuur dat kan worden voorgelezen aan jonge kinderen. En het boek nodigt uit om naar de sterrenhemel te kijken. De voor de uitgave verantwoordelijke Uitgeverij Bornmeer verzorgde in samenwerking met Engel Reinhoudt eerder Zeeuwse versies van enkele Nijntje-boeken van Dick Bruna.
 3. Siebelink is Freud voor beginners
  PREMIUM
  zeeland-geboekt

  Siebelink is Freud voor beginners

  Waar slechte schrijvers goed in kunnen zijn: het is allemaal te zien in Oscar, de roman met Zeeuwse tint die Jan Siebelink in 2012 publiceerde. Hij begon zijn literaire loopbaan in een frivool jasje, alsof hij eigenlijk Jean Sibelinque heette. Maar zijn proza werd al snel zwaar en gewild. Gewild diepzinnig vooral, met in Oscar namen die véél willen suggereren. De tegenspelers van de hoofdpersoon heten Id en Esmée (Es), Freud voor beginners dus, lust die uitgeleefd moet worden.

blogs