1. Thomas Olde Heuvelt signeert in Middelburg en Goes
  zeeland-geboekt

  Thomas Olde Heuvelt signeert in Middelburg en Goes

  MIDDELBURG/GOES - Schrijver Thomas Olde Heuvelt signeert zaterdag 22 juni in Middelburg en Goes: in boekhandel de Drvkkery in Middelburg van 13.00 tot 14.00 uur, in boekhandel Het Paard van Troje in Goes van 15.00 tot 16.00 uur. Olde Heuvelt (1983) is momenteel één van Nederlands succesvolste thriller- en fantasyschrijvers. In 2015 won hij als eerste Nederlander een Hugo Award, een belangrijke internationale prijs voor science fiction en fantasy: hij werd winnaar in de categorie ‘Novelette’ met de vertaling van zijn verhaal ‘De vis in de fles’. In 2013 publiceerde hij zijn roman 'HEX’ - in 2016 verscheen er een herziene versie. Van die roman werden de vertaalrechten verkocht aan 25 landen, waaronder Amerika, Engeland, Italië, Frankrijk, Spanje, Brazilië, Duitsland, China en Japan. Een Amerikaanse tv-serie is in de maak. In Nederland en Vlaanderen gingen ruim 75.000 exemplaren van ‘HEX’ over de toonbank. Onlangs verscheen zijn nieuwe thriller ‘Echo’. Hij schreef dit jaar ook het geschenk van ‘de weken van het spannende boek’: ‘Doloros Dolly Poppedijn’. Olde Heuvelt is een auteur die vergeleken wordt met Stephen King.
 1. Jos Govaarts signeert
zijn debuut 'Krassels’
  zeeland-geboekt

  Jos Govaarts signeert zijn debuut 'Kras­sels’

  Jos Govaarts (1951) signeert zaterdag 8 juni om 14.00 uur zijn debuutroman 'Krassels’ in boekhandel de Drvkkery in Middelburg. Hij was bedrijfsarts, eerst bij de NS, later bij vele andere bedrijven en instellingen. Sinds vijftien jaar heeft hij ook een coachpraktijk. In 2014 volgde Jos zijn eerste schrijfcursus en begon met het schrijven van een groter manuscript. Om te zoeken naar locaties en situaties die bij de romanpersonages kunnen passen, reisde hij vanuit zijn thuisbasis in Drenthe veel door het land. Het resultaat is zijn debuutroman ‘Krassels’.
 1. Zeeuwse schrijvers: Zoals het een zee betaamt
  PREMIUM
  Zeeland Geboekt

  Zeeuwse schrijvers: Zoals het een zee betaamt

  Schrijvers komen en gaan. Maar waar blijven ze eigenlijk, de schrijvers die zijn gegaan? Aan het begin van een literaire loopbaan is er volop aandacht voor een auteur. Soms blijft de belangstelling, vaak ebt die weg. En dan? Wat is er geworden van de auteur van wie je niet meer hoort, die niet meer publiceert, misschien niet eens meer schrijft? Bijna onvermijdelijk krijg je zulke gedachten als je je verdiept in Anne Marie Baart. Het geval Anne Marie Baart, zou ik bijna zeggen. Want dat is ook zoiets met schrijvers die niet meer schrijven. Ze zijn geen persoon meer, ze zijn geen oeuvre meer, ze worden een geval.

blogs