1. Zeeuwse tuin bezongen
  zeeland-geboekt

  Zeeuwse tuin bezongen

  Achtentwintig jaar lang lieten Bep en Kees Jacobse het publiek meekijken in hun tuin in Schoondijke. Ze hebben besloten, omdat Kees Jacobse 80 jaar is geworden, daaraan een einde te maken. Het tuinfeest wordt toch nog even voortgezet in ‘Juust Wa’k Wou’ door Laurine Vandepitte (geb. 1952). De tuin bezongen in alle seizoenen, bijvoorbeeld het seizoen dat de tuin ‘pompoenenwonderland’ werd. In de toegankelijke gedichten schrijft Laurine Vandepitte ook over haar leven: ‘Mijn ex, waarom houdt mijn verdriet niet op?’ De man hapte gretig in ‘verboden vrucht’. Maar uiteindelijk is ze toch weer gelukkig, op de terugweg van Schoondijke naar Breskens, ‘verbaasd nagewuifd door/ wilde klaver, zuring en weegbree’. De tuin gaat dicht, de schrijfster doet een boekje open.
 1. Fik Meijer vertelt over Sicilië
  zeeland-geboekt

  Fik Meijer vertelt over Sicilië

  Historicus Fik Meijer (1942) is donderdag (7 oktober) te gast in boekhandel de Drvkkery in Middelburg (19.30 uur) en dinsdag 12 oktober in boekhandel De Koperen Tuin in Goes (20.00 uur). Hij vertelt over zijn nieuwste boek ‘De vele gezichten van Sicilië'. Daarin wordt duidelijk gemaakt hoe er op het Italiaanse eiland culturen van verschillende volken samensmolten en hoe kleine bendes konden uitgroeien tot grote maffiaorganisaties. Meijer is bekend door zijn boeken over oude geschiedenis, waaronder de bestseller ‘Keizers sterven niet in bed’.
 2. Antwerpen-lezing Jeroen Olyslaegers
  zeeland-geboekt

  Antwerpen-le­zing Jeroen Olyslae­gers

  Middelburg - De Vlaamse auteur Jeroen Olyslaegers vertelt op donderdag 21 oktober om 19.30 uur over zijn historische roman Wildevrouw in de Zeeuwse bibliotheek. Wildevrouw gaat over het Antwerpen in de zestiende eeuw, verteld door Beer die de Vlaamse stad ontvlucht is nadat hij drie vrouwen verloor in het kraambed. Na al dat verlies, acht hij zichzelf vervloekt. Olyslaegers (Mortsel, 1967) schrijft columns, theaterteksten en proza. Tickets zijn te koop via de website van de Drukkery in Middelburg of de website van de Zeeuwse Bibliotheek.
 3. Dit is er tijdens de Kinderboekenweek in Zeeland te doen

  Dit is er tijdens de Kinderboe­ken­week in Zeeland te doen

  De Kinderboekenweek 2021 loopt van woensdag 6 tot en met zondag 17 oktober. Het thema dit jaar is 'Worden wat je wil', waarbij kinderboeken rondom beroepen centraal staan. Bette Westera schreef het kinderboekenweekgeschenk 'Tiril en de toverdrank’ (gratis bij aankoop van minstens 12,50 euro aan kinderboeken). 'Dromer', het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2021 is gemaakt door illustrator Mark Janssen. In Zeeland zijn er vele activiteiten.