Marcel Boekhoorn.
Volledig scherm
Marcel Boekhoorn. © De Ondernemer

Zakenman Marcel Boekhoorn koopt penthouse in Amsterdam voor 5,4 miljoen euro

Zakenman Marcel Boekhoorn heeft een luxe penthouse gekocht in Amsterdam. De steenrijke topondernemer, eigenaar van Hema en Ouwehands Dierenpark, heeft 5,4 miljoen euro neergeteld voor het penthouse in het Amsterdamse Pontsteiger-gebouw.

Naar verluidt troefde de geboren Nijmegenaar Formule 1-coureur Lewis Hamilton af, zo meldt Quote. Die zou te laat zijn voor de koop van de bovenste verdieping. 

Of Boekhoorn definitief naar de hoofdstad gaat verhuizen en daarmee Gelderland de rug toekeert, is niet bekend. ‘Sorry, maar ik praat niet over mijn privéleven’, laat hij in een reactie weten aan De Gelderlander.

De Pontsteiger in Amsterdam.
Volledig scherm
De Pontsteiger in Amsterdam. © Shutterstock

Liefdesnestje

Het 387 vierkante meter grote pand moet het nieuwe liefdesnestje worden van Boekhoorn en zijn vriendin Rebecca Cabau van Kasbergen, de zus van Yolanthe. Zijn toekomstig buurman, de Amsterdamse horecatycoon Won Yip, laat aan het blad weten trots te zijn met zijn nieuwe buur. Yip trad op als bemiddelaar.

De huizenhandel op de 25ste verdieping van de Pontsteiger is een spel van de grote jongens. Won Yip was de eerste koper van het gehele penthouse, dat bestaat uit vier appartementen. Hij betaalde zo’n 16 miljoen euro voor het geheel, dat 1440 vierkante meter beslaat.

Yip besloot een kwart voor zichzelf te houden. Hij verkoopt de helft aan Daniel Grieder, topman van modeconcern Tommy Hilfiger, dat het hoofdkantoor even verderop in de Houthavens heeft.

Een van de appartementen bovenin het markante Pontsteiger-gebouw in Amsterdam.
Volledig scherm
Een van de appartementen bovenin het markante Pontsteiger-gebouw in Amsterdam. © Funda

Het vierde kwart verkocht hij voor 4,2 miljoen euro aan ondernemer Adriaan Mol, oprichter van het succesvolle Amsterdamse bedrijf Messagebird. Inmiddels heeft Mol zijn appartement van 470 vierkante meter alweer te koop gezet voor acht miljoen euro. Hij heeft er nooit gewoond.

Ook Grieder heeft besloten zijn penthouse te splitsen en de helft te verkopen. Marcel Boekhoorn is de koper hiervan. De transactie is op 29 augustus doorgegeven aan het Kadaster.

Kort samengevat: het oorspronkelijke penthouse, dat Won Yip in eerste instantie kocht, bestaat nu uit vier delen. Yip, Grieder, Boekhoorn en Mol zijn ieder eigenaar van een kwart, waarvan het deel van Mol te koop staat.