Ter illustratie: Project De Houttuin in Woerden, op de locatie van het voormalige FNV-pand: er komen 82 sociale huurwoningen van GroenWest (50 tot 70 m² GBO) en 99 middeldure huurwoningen (50 tot 100 m² GBO). Daarnaast komen er ook nog twee appartementengebouwen met koopappartementen (60 tot 85 m²).
Volledig scherm
Ter illustratie: Project De Houttuin in Woerden, op de locatie van het voormalige FNV-pand: er komen 82 sociale huurwoningen van GroenWest (50 tot 70 m² GBO) en 99 middeldure huurwoningen (50 tot 100 m² GBO). Daarnaast komen er ook nog twee appartementengebouwen met koopappartementen (60 tot 85 m²). © Marlies Wessels

Sociale woningbouw loopt tegen grenzen aan vanwege een gebrek aan grond, maar er gloort hoop

Er is voor woningcorporaties te weinig grond om nieuwe woningen te bouwen, en de grond die er wel is, is te duur. Dat concludeert branchevereniging Aedes op basis van een enquête onder tachtig woningcorporaties.

  1. Wilma (van de gaskraan) overweldigd door plotselinge bekendheid én complottheorieën
    PREMIUM

    Wilma (van de gaskraan) overwel­digd door plotselin­ge bekendheid én complotthe­o­rieën

    Van Humberto tot Jinek, iedereen wil haar voor de camera. Zelfs Tweede Kamerleden spreken over haar constructie met waxinelichtjes. Wilma Maree (61) is een bekendheid sinds ze haar gaskraan liet afsluiten uit angst voor een torenhoge energierekening. Ze krijgt een hoop enthousiaste reacties van mensen die overwegen haar voorbeeld te volgen. Minder fraai zijn de complottheorieën die haar achtervolgen.