Ruim 1,2 miljoen mensen zien hoe docentenkoppel verbouwkoning Bob verrast met torenhoog budget
Kopen zonder kijkenMartijn Krabbé en zijn team hebben gisteravond in de kijkcijferhit Kopen zonder kijken wederom een radeloos stel gelukkig gemaakt met een pandje om je vingers bij af te likken. Michiel en Bonne waren zo blij met de aankoop van een pareltje in Leeuwarden dat ze het verbouwbudget meerdere keren wisten te spekken, zo zagen 1.257.000 kijkers.
Michiel (35) en Bonne (34) leiden in Leeuwarden een stressvrij leven, maar die zoektocht naar een ruimer huis is een blok aan het been. Snel toeslaan, overbieden, het vreet energie. Bovendien is ook in het noorden van het land de woningmarkt inmiddels oververhit en staat Bonne bekend als ‘zenuwpees’. Martijn Krabbé hoopt uitkomst te bieden.
Wensenlijstje van de mannen: een jaren 30-woning binnen de ring van Leeuwarden, een logeerkamer voor Michiels familie die ‘overkomt’ uit het westen, een open keuken en een ruimte voor al die boeken - we hebben hier te maken met twee docenten Nederlands - zou de kers op de taart zijn. Qua interieur hoeft styliste Roos niet los te gaan met haar kleurenkwast, maar mag ze, natúúrlijk, wel op zoek naar een vissengraatvloertje.
Het startbudget is 450.000 euro, maar al snel wordt duidelijk dat tv-bouwdeskundige Bob Sikkes extra spaarpegels aan zijn lijstje kan toevoegen. ,,We hebben nog eens gekeken en voegen 25.000 euro extra toe’', aldus Bonne tijdens een weekendje in een joert. Makelaar Alex stuit op een pareltje van 3,5 ton in een populaire wijk, waar hij 412.500 euro voor neerlegt.
Berg geld
Als de taxatie van Bonnes huidige woning een stuk gunstiger uitvalt dan gedacht, vullen de mannen het verbouwbudget van 62.500 euro aan tot maar liefst een ton. De berg geld blijft dus maar groeien en Sikkes tekent moeiteloos een grotere keuken, een nieuwe badkamer en toiletten in. Ook wordt de muur van de bijkeuken gesloopt waardoor de buitenruimte groter wordt. ‘Het mag ruim, het is een groot huis, dus het moet ruim blijven voelen’, is het credo. Verrassingselement is een vrijstaand bad dat in de gigantische slaapkamer wordt geïnstalleerd. Een ‘Friese Viking’ wordt ingehuurd om het pand met de blote handen compleet te strippen.
Helaas pleegt Sikkes een noodtelefoontje met Michiel en Bonne als blijkt dat er asbest wordt aangetroffen. Prijskaartje voor het verwijderen daarvan: 15.000 euro. Besloten wordt niet in de wensenlijst te knippen, en dus ‘harkt’ het stel ook dat geld nog eens bij elkaar.
Naast de gouden sloophamer wordt ook ingezet op verduurzaming. Het paleisje wordt geïsoleerd en krijgt zelfs een warmtepomp. ,,Handig met die exploderende gasprijzen. We hebben 140.000 euro uitgegeven. Dat is veel geld, maar we hebben ook verduurzaamd, ook asbest verwijderd en geld aan mooie dingen uitgegeven. Er staat een fantastisch huis’', concludeert ‘Bob de Bouwer’. Als de mannen na anderhalf jaar eindelijk het eindresultaat kunnen aanschouwen, schieten bij Michiel de tranen in de ogen bij het zien van de mini-bibliotheek. De hotelverdieping inclusief bad bij het raam is ‘fantástisch’. ,,Als je dit op de markt ziet komen, dan kun je verkeersregelaars regelen’', voorspelt makelaar Alex. Een tekoopbord zal er echter niet komen. Ze hopen er nog vele jaren met veel plezier te wonen.
Luister ook naar de AD Media Podcast:
Bekijk hieronder onze video’s op het gebied van Show & Entertainment:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Rugspecialist legt uit waar je op moet letten als je het matras vervangt
Een goed matras kan rugpijn niet oplossen, maar wel verlichten, zegt dokter Mahieu, rugspecialist uit België. Hij vertelt waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuw matras. -
PREMIUMVijf vragen
Kopen zonder kijken laat wenkbrauwen woningzoekenden fronsen
Het tv-programma Kopen zonder kijken is een kijkcijferkanon en niet voor niets: het is alsof je het drama van de oververhitte woningmarkt op de voet kunt volgen. Toch voel je als kijker aan dat bepaalde mythes worden aangedikt. -
Ruim 1,4 miljoen mensen zien stel uit Berkel en Rodenrijs ‘de nachtmerrie van het programma’ zijn
Een huis vinden met maar liefst zes slaapkamers binnen een beperkt budget. Het wilde Marlies en Volcmar uit Berkel en Rodenrijs maar niet lukken, dus besloten ze het populaire tv-programma Kopen zonder kijken in te schakelen. ,,Wij moeten gaan doen wat jullie niet is gelukt”, zei presentator Martijn Krabbé voor het oog van 1.417.000 kijkers. -
We moeten meer bewegen
Waarom het helemaal niet erg is om je tijdens je vakantie te laten gaan
We moeten meer bewegen. Hoe vind je de sport die het best bij je past? Gezondheidsjournalist Tijn Elferink en gedragswetenschapper Johnny Buivenga gaan op zoek naar de voor- en nadelen van verschillende sporten. In deel 20: met deze tips van Arie Boomsma kom je je vakantie leuk en actief door. -
‘De architectuur van de toekomst’: modder als duurzame oplossing tegen extreme temperaturen
Onze voorvaders wisten het al: leem is de perfecte keuze als je duurzaam en comfortabel wilt wonen. Een huis met lemen muren heeft heel wat voordelen. Tijdens een hittegolf houdt het je huis koel en tijdens de wintermaanden houdt het de warmte binnen. Daarnaast heeft het ook veel ecologische pluspunten. Sommige architecten laten daarom de moderne bouwmethodes voor wat ze zijn en grijpen terug naar dit eeuwenoude bouwmateriaal.
-
PREMIUMeigen tuin eerst
Zomerslapers laten in de winter de zon schijnen
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
Koken & Eten
Zo maak je de perfecte nasi goreng
Er is geen standaardrecept voor nasi goreng. Maar houd je aan deze basisregels van Maureen Tan, auteur van de Bijbel van de Indonesische keuken, en je gebakken rijst kan niet mislukken. En heb je een restje rijst in de koelkast, dan ben je helemaal snel klaar. -
Zo voorkom je brand in de meterkast: ‘Doe twee keer per jaar een controle’
In de meterkast kan gemakkelijk brand ontstaan. Als je de groepenkast controleert en de meterkast goed indeelt, kan je dat voorkomen. Een bouwkundig specialist en brandweerman vertellen waar je op moet letten.