Michèle van der Horst gaat voor industrieel chique: vintage in een nieuw jasje

Binnenkijken bijHet is altijd leuk om binnen te kijken bij andere huizen, op zoek naar inspiratie voor de eigen inrichting. In de videoserie ‘Eigen huis en tuin van...’ gaat Evelyn Struik op bezoek bij influencers op het gebied van interieur. Michèle van der Horst laat zien hoe ze een industriële look & feel creëert.

Met haar account inspireert Michèle bijna dagelijks 119.000 volgers met mooie kiekjes van haar huis. Haar stijl is industrieel, maar dan chic. Maar hoe ziet ze dat precies? Ze beschrijft het zelf als volgt: ,,Veel groen in de vorm van planten, houttinten en natuurlijke materialen, toegepast in de juiste balans.”

Veel hout en planten in de kamer van Michèle.
Volledig scherm
Veel hout en planten in de kamer van Michèle. © Michèle van der Horst

Vintage is voor velen een mooie oude lamp die je scoort op een veiling, de rommelmarkt of bij opa en oma op zolder. Voor Michèle gaat het echter alleen om een vintage look & feel. Stiekem vindt ze oude spullen al snel vies, stoffig en muf. Het enige echt oude item dat ze dan ook in huis heeft staan is een kistje dat ze ooit vond op de rommelmarkt! Zo kan het natuurlijk ook.

Interieur motto

Haar motto: ,,Zoek een stijl die het beste bij jou past. Voor mij is dat de combinatie van meubels met een vintage uitstraling, hout en planten. Uiteindelijk wil je allemaal thuiskomen in een huis dat gezelligheid, warmte en sfeer uitstraalt”.

In 2018 kreeg Michèle de sleutel van het huis waar ze nu met heel veel liefde en plezier woont. Er zijn meerdere onderdelen verbouwd en in december had ze eindelijk het idee dat ze was geaard. Het interieur klopt. Wij zijn het met haar eens. Een aantal favorieten zijn de slaapkamer met stenen muur (is het echt, of stiekem een behangetje? De stoere jongenskamer van een van haar drie mannen en het knusse hoekje bij de tv met de grote foto van Kate Moss.

Meer foto's zijn te zien bij Eigen Huis & Tuin.

Volledig scherm
© Michèle van der Horst