Volledig scherm
IKEA brengt de Kåma Sutra uit. Een online catalogus met slaapkamers, verwijzend naar de Kamasutra. © IKEA still

Meubelgigant IKEA komt met Kama Sutra-tips voor spannendere slaapkamers

Ben je je slaapkamer moe? Of wil je er wat extra spanning in brengen? Dan heeft de Zweedse meubel- en interieurgigant de ideale oplossing. Het bedrijf bracht namelijk de Kåma Sutra uit, een prikkelende catalogus vol slaapkamertips. 

Verwijzend naar de Kamasutra, het belangrijkste Indiase leerboek over het uitvoeren van seksuele handelingen, geeft IKEA geïnteresseerde consumenten op een nette manier tal van slaapkamertips mee. Van ‘Doggy Style’ tot ‘Lotus Flower’, alle ‘standjes’ zijn aanwezig. Maar wees gerust, de tips beperken zich tot het inrichten van slaapkamers op een leuke (maar misschien ook wel spannende) manier, van het bed tot de lakens en de nachtkastjes. 

De catalogus helpt, zo wordt gesteld, mensen die verveeld zijn geraakt in hun slaapkamers. ,,Je hoeft je niet te schamen als je meer wilt. IKEA heeft jarenlang bestudeerd hoe elke slaapkamerliefhebber kan worden gehlopen om het hoogste niveau van vervulling te bereiken.” 

De twintig slaapkamers die in de gids te vinden zijn, variëren van klassiek tot modern. Het boek is alleen online, via deze link op de website van IKEA, raadpleegbaar. Op elke dubbele pagina zie je aan de ene kant de naam en een korte beschrijving van de kamer en aan de andere kant een illustratie met labels waarop je kan klikken en meteen doorgestuurd wordt naar dat bepaalde product op hun site.

Speels

Zo staat de ‘Doggy Style’ omschreven als een slaapkamer die comfort biedt aan iedereen, of je nu op twee of vier voeten loopt. Dat allemaal dankzij het GODFJORD bed en het LURVIG hondenkussen. “En als je in een speelse bui bent, dan heb je het KRAGSTA tafeltje naast je bed voor je tablet, boek, rubberen bal voor de hond of andere speeltjes”, zo schrijft IKEA.

Bij de ‘Lotus Flower’ zal je de kamer ‘nooit meer willen verlaten’ dankzij het BJÖRKSNÄS bed en de kennelijk ‘onweerstaanbare’ PUDERVIVA lakens. De 'Widely Open’ is voor mensen die graag ‘alles tonen’ en de ‘Climber’ voor diegene die ‘het niet erg vinden om bovenaan te liggen’.

Volledig scherm
De 'Lotus Flower' in de catalogus. © IKEA
Volledig scherm
© IKEA
Volledig scherm
De 'Widely Open' in de catalogus. © IKEA