Volledig scherm
Het is tijd om te tuinieren! © ANP XTRA

Met deze voorjaarstips krijg je zin om in de tuin te werken

Nu de lente er aankomt is het tijd om de tuin onder handen te nemen. Tijd voor voorjaarstips voor in de tuin. Tuinexpert Tom van Eigen Huis & Tuin neemt je bij de hand.

Fruitbomen snoeien

Is jouw fruitboom toe aan een kappersbeurt? Begin maart is het moment om zijn wilde manen te temmen. Rond deze tijd van het jaar zijn bomen namelijk minder gevoelig voor schimmels. Allereerst knip je de kruisende en schurende takken weg (takken die elkaar kruisen of raken) zo blijft de boom genoeg licht krijgen en worden de vruchten voller er mooier. Ook rechtopstaande takken kunnen weggeknipt worden, deze takken kosten de boom veel energie en leveren vaak geen vruchten op. Zoals Tom graag zegt: snoeien is groeien!

Niet alleen voor je boom is het fijn om rond deze tijd van het jaar te snoeien, voor jezelf is het ook een stuk makkelijker! Er zitten nu nog geen bladeren en vruchten in de weg, handig!

Bollen poten

Wil jij graag mooie hyacinten, krokussen of narcissen in de tuin deze lente? Dan kun je het beste nu al beginnen met het poten van de bollen. Zoek een plekje dat straks lekker zonnig is en poot de bollen ongeveer 3 keer zo diep als de bol lang is.

Gazon

Ziet jouw gazon er grauw uit? Dan kan het wel een oppepper gebruiken! Het is belangrijk dat je de dode punten van het gras maait zodat het weer goed kan groeien. Je zult zien: binnen no-time is je gazon weer grasgroen!

Onkruid

Heb jij veel onkruid in je tuin maar heb je geen zin om op je knieën het hele terras over te kruipen? Koop dan een zak strooizout en strooi dit over je terras, spoel het na met een gieter en laat dit een nachtje intrekken. Je zult zien dat je de volgende dag het onkruid gemakkelijke kan wegvegen.

Kijk op Eigen Huis & Tuin voor vijf snoeitips.