Volledig scherm
© Shutterstock

Kruimeldief kopen? Dit zijn de populairste merken

Voor een snelle veeg over tafel of voor het kruimelvrij maken van moeilijk bereikbare plekken, zoals kussens, is een kruimeldief vaak de beste oplossing. Dit zijn vijf populaire modellen. 

Dyson V7 Trigger (€ 249)

Als we naar pure zuigkracht gaan kijken, is het Britse merk Dyson al jarenlang de absolute topper. De V7 Trigger geldt intussen een beetje als onverwoestbare evergreen. Deze topklasse kruimelzuiger heeft dan ook flink wat onder de motorkap zitten. 15 Cyclonen, de V7 motor en de 21,6 volt accu verwijdert het huisdierhaar op je bank en het stof van je tapijt. Een nadeel is wel het lawaai: 85 decibel is niet van de poes.

Dyson V7 Trigger
Volledig scherm
Dyson V7 Trigger © Dyson

Black & Decker PV1820L (€ 88)

Black & Decker is vooral bekend van hun elektrische klusgereedschap, maar het Amerikaanse merk is ook actief in de kruimeldieven. Deze Black & Decker PV1820L, een relatief nieuwe toevoeging aan hun assortiment, springt - enigszins letterlijk zelfs - uit de band met het pivoterende mondstuk dat tot 200° roteert, waardoor hij zelfs op de meest verborgen plaatsen geraakt. Handig is ook de manier waarop je de stofbak kan legen: zijdeurtje openen boven de vuilnisbak en klaar.

Black & Decker PV1820L (€ 88)
Volledig scherm
Black & Decker PV1820L (€ 88) © Black & Decker

Rowenta Air Force Flex 760 (€ 499)

Mag het wat meer om het lijf hebben, ook qua prijs? Dan kan je ook eens gaan spieken in het segment van de steelstofzuigers. Haal de steel van deze Air Force Flex en je hebt iets wat op een kruimelzuiger lijkt, maar veel meer kan. De gemotoriseerde borstel kan bijvoorbeeld ook meer dan kruimels opzuigen; ook noten en ontbijtgranen moeten er moeiteloos aan geloven. Met de turbostand krijg je zelfs diep ingebed vuil uit je tapijt.

Rowenta Air Force Flex 760
Volledig scherm
Rowenta Air Force Flex 760 © Rowenta

AEG HX6 (€ 104)

Wat klassieke kruimelzuigers betreft, valt deze HX6 van het Duitse merk AEG op. Hij heeft onder meer een uitschuifbare zuigmond, zodat je er kieren en smalle plekken mee kunt bereiken zonder dat je er een opzetstuk voor nodig hebt. Ook opvallend is zijn tweeledig handvat, zodat je ‘m in twee posities kunt hanteren.

AEG HX6 (€ 104)
Volledig scherm
AEG HX6 (€ 104) © AEG HX6

Bissell Multireach Ion XL (€ 200)

Ook bij deze Multireach Ion XL van het Amerikaanse merk Bissell kies je het beste van twee werelden: een steelstofzuiger waarvan het centrale gedeelte afneembaar is, en waarmee je dus ook verder kan werken als een gewone kruimelzuiger. Ook vernieuwend is de eigen EdgeReach-technologie, met extra zuigkracht aan de monden van de stofzuigervoet.

Bissell Multireach Ion XL
Volledig scherm
Bissell Multireach Ion XL © Bissell

Stofzuiger nodig? Bij de aanschaf kun je op een paar dingen letten. Eigen Huis & Tuin legt het uit.