Verhuurders in de vrije sector mogen straks niet meer vragen wat ze willen voor een woning. Voor een deel van de nieuwe huurwoningen gaat net als bij de sociale huur een puntensysteem gelden.
Volledig scherm
Verhuurders in de vrije sector mogen straks niet meer vragen wat ze willen voor een woning. Voor een deel van de nieuwe huurwoningen gaat net als bij de sociale huur een puntensysteem gelden. © ANP / ANP

Huurprijs van deel woningen in de vrije sector aan banden gelegd

Verhuurders in de vrije sector mogen straks niet meer vragen wat ze willen voor een woning. Voor een deel van de nieuwe huurwoningen gaat, net als bij de sociale huur, een maximale huurprijs gelden.

0 reacties

  1. Sterkste daling van prijzen bestaande koopwoningen in tien jaar

    Sterkste daling van prijzen bestaande koopwonin­gen in tien jaar

    De prijzen van bestaande koopwoningen zijn in december opnieuw gedaald ten opzichte van de maand ervoor. Volgens het Kadaster en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zakten de prijzen met 2,3 procent ten opzichte van november, de sterkste daling in tien jaar. De prijzen zwakken nu al vijf maanden op rij af. Over heel 2022 gingen de prijzen nog wel met gemiddeld 13,6 procent omhoog in vergelijking met een jaar eerder.