Henny du Pree in de Oud-Beijerlandse wijk die gaat worden gesloopt.
Volledig scherm
PREMIUM
Henny du Pree in de Oud-Beijerlandse wijk die gaat worden gesloopt. © Jeffrey Groeneweg / Qphoto

Henny (77) moet na bijna vijftig jaar haar huis uit: ‘Ik heb twee dagen lopen janken’

Met betraande ogen doet ze haar verhaal en soms barst ze in huilen uit. Henny du Pree woont in de Oosterse Gorzen in Oud-Beijerland, de wijk waarvan de woningcorporatie heeft besloten dat ze wordt gesloopt. En dat voelt voor veel bewoners alsof hun wereld vergaat. ,,We worden zo even opzijgeschoven, maar we laten het er zeker niet bij zitten.”

0 reacties

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.