marja middeldorp
Volledig scherm
marja middeldorp © ADN Beeldredactie

‘Gooi je melk niet weg! Geef je planten ermee een opfrisbeurt’

Schoonmaaktip van de weekHet huishouden hoeft helemaal niet vervelend te zijn. Zeker niet als je af en toe wat leuke trucjes weet. Daarom geeft Marja Middeldorp van Schoonmaken met Marja iedere week een handige schoonmaaktip. Deze week deel 1: ,,Van melk word je sterk”.

,,Als ik de afgelopen dagen naar buiten kijk, zien de blaadjes er al aardig groen uit”, zegt Marja Middeldorp. ,,Maar het is nog wel een beetje koud. Als je die verse blaadjes buiten ziet, dan denk ik nou, die planten bij mij binnen kunnen ook wel een beurtje gebruiken. Hoe verzorg je planten? Met melk! Want van melk word je sterk. Met melk gaan je planten weer prachtig glimmend de zomer in.”

Wat moet je doen?

,,Gooi je laatste beetje melk niet weg. Dat is zonde. Doe een klein beetje melk op een schoteltje zodat je met een watje of een tissue kunt deppen. Dep het daarna op de bladeren van je plant. Let op: alleen bij harde en groene bladeren. Je zult zien dat de bladeren helemaal blij worden. Ze gaan glimmen. Ze krijgen weer lucht.”

Waarom werkt het?

,,Als jij een stoffige huid hebt, wil je toch ook douchen? Planten moeten ook adem kunnen halen. De melk ontstoft én ontvet. Bovendien zijn de voedingsstoffen in de melk, zoals eiwitten, goed voor de plant. Je planten gaan er weer van stralen. Ik kan daar zo vrolijk van worden. Dan begin ik spontaan liedjes te zingen. Begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach.”