Gemeenten mogen vanaf volgend jaar meer huizen die vrijkomen in hun gemeente reserveren voor hun eigen inwoners. Dat geldt ook voor koopwoningen.
Volledig scherm
Gemeenten mogen vanaf volgend jaar meer huizen die vrijkomen in hun gemeente reserveren voor hun eigen inwoners. Dat geldt ook voor koopwoningen. © indebuurt Apeldoorn

Gemeente mag straks helft van vrijgekomen huizen reserveren voor eigen inwoners

Gemeenten mogen straks de helft van alle woningen die vrijkomen reserveren voor hun eigen inwoners. Ook krijgen ze meer vrijheid om huizen toe te wijzen aan leraren of verpleegkundigen. Het kabinet verandert daarvoor de wet.

1 reactie

  • Julia van Damme

    2 weken geleden
    Ik vind dat op zich een mooi plan. Maar als ik, met Zeeuwse roots, graag terug wil naar mijn oorsprong, is dit voor mij nadelig, omdat ik altijd moet opgeven dat ik nu nog in Rotterdam woon, dus in de Randstad. Ik wil hier al een paar jaar weg omdat deze stad voor mij niet meer leefbaar is. Helaas is er nergens bij de woningcorporaties een ruimte om dit in mijn account te zetten. Dus ik hoop niet dat ik de dupe word van deze regeling; ik sta al bijna 2 jaar ingeschreven in Zeeland.