Egbert en Nel Elstgeest op de plek waar de zeven seniorenwoningen komen. De verderop gelegen kassen worden door de gemeente weggehaald als dit gedeelte van de nieuwbouwwijk Braassemerland wordt gebouwd.
Volledig scherm
PREMIUM
Egbert en Nel Elstgeest op de plek waar de zeven seniorenwoningen komen. De verderop gelegen kassen worden door de gemeente weggehaald als dit gedeelte van de nieuwbouwwijk Braassemerland wordt gebouwd. © Peter Franken

Egbert en Nel bouwen zélf een woning waar ze oud kunnen worden (en zo doen ze dat)

Wil je een leuke moderne seniorenwoning hebben? Kun je op gaan zitten wachten. Maar je kunt ‘m ook zelf bouwen. Gewoon met een groepje gelijkgestemden.

0 reacties

 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. Bewoners in schimmelende horrorflat zijn het spuugzat: ‘Plots kwam een stuk muur naar beneden’
  PREMIUM

  Bewoners in schimmelen­de horrorflat zijn het spuugzat: ‘Plots kwam een stuk muur naar beneden’

  Afbrokkelende muren, scheuren in plafonds, tocht, schimmel, asbest, lekkages, schuren die jaarlijks meerdere keren onderlopen en onveilige balkons... het zijn slechts enkele voorbeelden van waar de bewoners van een flat in Amersfoort dagelijks mee te maken hebben. Ze zijn het zat, omdat De Alliantie ze niet serieus neemt en ondernemen nu actie. ,,We weten allemaal wat ongemak is en zijn daarom heel dankbaar met een dak boven ons hoofd, maar dit gaat echt te ver.”