Hypotheekaanvragers zijn verplicht om een studieschuld te melden.
Volledig scherm
Hypotheekaanvragers zijn verplicht om een studieschuld te melden. © Getty Images

Een op de drie hypotheekadviseurs vraagt niet naar studieschulden

Bij een derde van de hypotheekadviesgesprekken met starters vraagt de adviseur niet naar het bestaan van een studieschuld. Dat blijkt uit de meest recente cijfers uit de consumentenmonitor van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) die deze site heeft opgevraagd.

 1. ‘Aflossingsvrije hypotheek steeds populairder onder starters’
  Play
  Video

  ‘Aflos­sings­vrije hypotheek steeds populair­der onder starters’

  De aflossingsvrije hypotheek wordt steeds populairder onder starters. Het aantal jonge huizenkopers dat in januari, februari en maart van dit jaar een aflossingsvrije hypotheek afsloot, steeg met 14 procent ten opzichte van dezelfde maanden een jaar eerder, meldt De Hypotheker. De afgelopen twee jaar was zelfs sprake van bijna een verdubbeling. De toename komt onder meer door de lage hypotheekrente en de huizenprijzen die blijven stijgen.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”