Volledig scherm
De drijvende villa in Miami van boven. Het dak ligt vol met zonnepanelen. © AFP

Deze peperdure villa is ook veilig als de zeespiegel meters stijgt

mooie huizenRegelmatig speuren we over de grens naar huizen die ons verbazen of inspireren. Waarschijnlijk te duur om zelf ooit in te kunnen wonen. Toch zullen veel Nederlanders op den duur moeten overstappen naar een drijvend huis, als de zeespiegel meters blijft stijgen door de opwarming van de aarde. Wat dacht je dan van deze drijvende villa in Miami.

De voorspelde stijging van het zeeniveau bracht het Nederlandse bedrijf Waterstudio op het idee om drijvende luxevilla’s voor de superrijken te bouwen. In Miami stelden ze hun eerste model voor: een woning met een bewoonbare oppervlakte van 404 m², bestand tegen windstoten tot 250 km/u.

De villa op het water beschikt over vier slaap- en badkamers en is CO2-neutraal. Het dak ligt vol met zonnepanelen. Met een prijskaartje van 6 miljoen dollar - inclusief de inrichting - is deze waterparel enkel voor de happy few, al wil Arkup in de toekomst ook ‘goedkopere’ drijvende huizen bouwen. Tot dat moment houden wij onze voetjes op het droge.

Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
Computerimpressie. © Arkup
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
Computerimpressie. © Arkup
Volledig scherm
Computerimpressie. © Arkup
  1. Zo kun je schoonmaken én sporten tegelijkertijd

    Zo kun je schoonma­ken én sporten tegelijker­tijd

    Iedereen die het huishouden verwaarloost, laat een kans schieten. Het is niet alleen gezonder om in een schoon huis te wonen, het schoonmaken is ook een goede work-out. Op deze Dag van de Schoonmaker meldt Helpling, een platform voor professionele hulp in het huishouden, dat schoonmakers ook afvallen van hun dagelijkse werk. Bewegingswetenschapper Maria Hopman moedigt zelf schoonmaken aan. ,,Je zult er geen marathon mee kunnen lopen, maar gezond is het zeker!”