De alpacamerplantjes gaan als warme broodjes over de toonbank.
Volledig scherm
De alpacamerplantjes gaan als warme broodjes over de toonbank. © Lidl

De alpacamerplantjes gaan weer hard: ‘Al 3 Lidl’s langsgeweest’

Supermarkt Lidl heeft opnieuw een lading alpaca’s in de verkoop. Het is maar de vraag hoe lang nog, want de met miniplanten gevulde potjes in de vorm van berglama’s zijn immens populair. 

Té schattig, worden ze genoemd op Facebook. En ook het woordgrapje ‘alpacamerplantje’ doet het goed, al is het een aardige tongbreker.

Iemand deelt trots dat ze er een paar heeft gevonden nadat ze drie Lidl’s had bezocht. Anderen grijpen net mis. Met gevoel voor drama: ,,Alle Lidl’s langsgeweest met dochter van 8 maar helaas NERGENS te verkrijgen. Mijn dochter is erg teleurgesteld.” De supermarkt reageert snel dat ze alsnog wat exemplaren krijgt opgestuurd.

Snel uitverkocht

Het is niet de eerste keer dat de supermarkt deze keramische alpacabloempotjes mét plantje verkoopt, want eind juni dit jaar had Lidl ze ook al in de aanbieding. De alpaca’s waren toen zó’n groot succes dat ze in veel filialen dezelfde dag nog uitverkocht raakten. Nu staan ze opnieuw in de folder, voor 2,99 euro per stuk. Maar een woordvoerder gaat weten dat het niet lang duurt tot ze ook nu nergens meer te krijgen zijn.

Lidl geeft er op Facebook nog subtiel advies bij: ‘Als je deze alpaca’s straks tegenkomt in de winkel, benader ze dan rustig en geef ze een aai over de bol. Mocht je tot aankoop over willen gaan, besef dan goed dat de alpacamerplant een kuddedier is!’ Flink inslaan dus, als je mee wil doen aan deze hype.