Britse bouwvakker de cel in nadat hij uit wraak huizen sloopt

videoEen bouwvakker uit Engeland is veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf nadat hij de huizen die hij zelf had gebouwd weer met een graafmachine heeft gesloopt. Hij deed dat omdat hij boos was op zijn werkgever toen die hem niet uitbetaalde, zo melden Britse media.

De rechter had bewijs genoeg om hem te laten opsluiten, want de sloopwoede is door de 31-jarige bouwvakker zelf gefilmd met een GoPro-camera. Hij kwam tot zijn daad op 11 augustus vorig jaar in de plaats Buntingford, in een wijk met gloednieuwe bungalows. Vijf van de bungalows, met elk een waarde van meer dan een half miljoen euro, zijn dermate beschadigd dat ze onbewoonbaar werden. De schade zou oplopen tot 1 miljoen euro. 

‘Whoop whoop’

In bovenstaande video is te zien en te horen dat hij er nog plezier uit haalt ook. ‘Whoop, whoop’, schreeuwt hij. Ook scheldt de veroordeelde bouwvakker zijn werkgever uit, gevolgd door het fluiten van het nummer 'Freed from desire’. Hij werd daarbij aangemoedigd door mensen die langs liepen.

De rechter beoordeelde de feiten als geplande, weloverwogen vernieling en vindt dat de voorbijgangers zich moeten schamen voor de ophitsende geluiden.

Volledig scherm