Little C, een populaire plek om te wonen met alles wat je nodig hebt binnen handbereik.
Volledig scherm
PREMIUM
Little C, een populaire plek om te wonen met alles wat je nodig hebt binnen handbereik. © Frank de Roo

Als je hier woont hoef je nauwelijks je veilige bubbel nog uit: 'Je wil niet dat het een eilandje wordt in de stad’

Borrelen in de gemeenschappelijke tuin, je laptop openklappen in de gezamenlijke werkruimte en voor een bezoekje aan de huisarts hoef je alleen maar de lift naar beneden te pakken. Wooncomplexen die de laatste jaren in Rotterdam verrijzen, bieden bijna alles wat je nodig hebt onder hetzelfde dak. Ideaal! Of zorgt het er vooral voor dat je de bubbel van je eigen gebouw niet meer verlaat?

 1. Sociale woningbouw, en toch maandelijks veel geld kwijt: ‘Dit is voor mensen met laag inkomen niet te betalen’
  PREMIUM

  Sociale woningbouw, en toch maande­lijks veel geld kwijt: ‘Dit is voor mensen met laag inkomen niet te betalen’

  Sociale huurwoningen in Rotterdam worden vaak niet verhuurd aan de mensen voor wie ze zijn bedoeld. Daarvoor waarschuwt woningmarktexpert en hoogleraar aan de TU Delft Peter Boelhouwer. Met slimme trucs zorgen ontwikkelaars ervoor dat ze alsnog een hoge huur opstrijken voor sociale huurwoningen. ,,Gemeenten moeten afspraken maken, maar in Rotterdam gebeurt dat niet.”
 2. Met deze maatregelen gaat je energiegebruik in huis fors naar beneden
  PREMIUM
  vijf vragen

  Met deze maatrege­len gaat je energiege­bruik in huis fors naar beneden

  Daling van de gasprijs op komst? Daar merkt de gemiddelde Nederlander nog helemaal níets van. Nog altijd betalen huishoudens met een nieuw contract honderden euro’s per maand extra voor energie. Besparen is dus belangrijker dan ooit, zeker nu de temperaturen weer dalen. Maar hoe breng je zelf je verbruik in huis fors omlaag? En wat moet je doen als je tóch in financiële problemen komt door de hoge kosten? Vijf vragen en antwoorden.