Volledig scherm
PREMIUM
Oranje-fans Inge, Lisa, Rianne (vlnr). Gehurkt: Nynke. © Arie Kievit

Wakker liggen voor Lieke en de Leeuwinnen

ReportageZe komen voor Shanice, ze komen voor Vivianne, maar ze komen bovenal voor Lieke. De eerste supporters zijn neergestreken in het Franse Le Havre, waar de Leeuwinnen vandaag voor het eerst in actie komen. En dat lekkende tentje? Dat hebben de fans er wel voor over.

Na de zoveelste wolkbreuk middenin de nacht hoorden vriendinnen Nynke (18), Inge (18), Lisa (17) en Rianne (18) het onheilspellend druppen en toen het druppen niet ophield, waren de luchtbedden glibberig en zeiknat. Neen, een glamping-ervaring was het niet, op camping Le Grand Hameau in de buurt van Le Havre, in het tentje dat ze van Rianne’s ouders leenden. Rianne, droog: ,,Ons stokbrood hebben we vanochtend maar in de auto opgegeten.’'

  1. Vivianne Miedema weet hoe Italië te verslaan is
    Video

    Vivianne Miedema weet hoe Italië te verslaan is

    Op het gezicht van Vivianne Miedema verschijnt een glimlach als ze wordt herinnerd aan de vorige ontmoeting met Italië. Op een koude en natte novemberavond in 2014 leidde de toen 18-jarige spits de Nederlandse voetbalsters in Verona in de finale van de play-offs met twee doelpunten naar het WK in Canada. Zaterdag komt Oranje de Italiaanse vrouwen opnieuw tegen, nu met als inzet een plek in de halve finales van de mondiale eindronde in Frankrijk.

Topscorers

1
Alex Morgan
Verenigde Staten
5
2
Samantha Kerr
Australië
5
3
Ellen White
Engeland
4
4
Cristiane
Brazilië
4
5
Megan Rapinoe
Verenigde Staten
3

Aantal Kaarten

1
Formiga
Brazilië
3
0
2
Nothando Vilakazi
Zuid-Afrika
1
1
3
Alexandra Takounda
Kameroen
2
0
4
Desire Oparanozie
Nigeria
2
0
5
Kadeisha Buchanan
Canada
2
0