Deze straat is helemaal in WK-stemming: ‘De vlaggetjes blijven nog wel even hangen voor de vrouwen’

Er zijn nog niet veel straten oranje gekleurd deze weken, maar de Potgieterstraat in Lichtenvoorde is al wél helemaal in de WK-stemming. De bewoners bedachten twee dagen geleden dat de straat wel erg kaal was, terwijl er een groot eindtoernooi voor de oranje leeuwinnen aan zat te komen. En dus haalden ze de vlaggetjes uit de kast en versierden ze de hele straat. 

Volledig scherm
Café De Kruup. © DG

,,We deden dit altijd voor het mannenvoetbal, maar toen kwam onze buurvrouw op het idee om ook wat voor de voetbalvrouwen te organiseren’’, vertelt Harry Teunissen, die aan de Potgieterstraat woont. ,,Nou ja, toen zijn we de ladder op gegaan. Zo hoort het ook, vind ik.”

Edith Oonk is de betreffende buurvrouw. Zij had vroeger altijd een seizoenskaart van De Graafschap, haar kinderen zijn ook voetbalgek en zelf zat ze fanatiek op de bank naar het Nederlands elftal tegen Nieuw-Zeeland te kijken. ,,Het liefst ben ik ook nog een beetje rood-wit-blauw op mijn gezicht, maar dat heb ik vandaag nog maar niet gedaan", zegt Oonk met een knipoog. 

‘Gaat vanzelf wel leven’

Ook café De Kruup in Lichtenvoorde steunt het Nederlands elftal. Cafébaas Ronald Kruip heeft de boel versierd en zendt alle wedstrijden uit. ,,Het vuurtje moet nog gaan branden’’, stelt Kruip tijdens de eerste wedstrijd van Oranje. ,,Maar dit zijn ook niet de ideale aanvangstijden. Gaandeweg, als de dames inderdaad verder komen, gaat het vanzelf wel leven onder de mensen en dan hoop ik dat er iets meer klandizie komt.” 

  1. Vivianne Miedema weet hoe Italië te verslaan is
    Video

    Vivianne Miedema weet hoe Italië te verslaan is

    Op het gezicht van Vivianne Miedema verschijnt een glimlach als ze wordt herinnerd aan de vorige ontmoeting met Italië. Op een koude en natte novemberavond in 2014 leidde de toen 18-jarige spits de Nederlandse voetbalsters in Verona in de finale van de play-offs met twee doelpunten naar het WK in Canada. Zaterdag komt Oranje de Italiaanse vrouwen opnieuw tegen, nu met als inzet een plek in de halve finales van de mondiale eindronde in Frankrijk.

Topscorers

1
Alex Morgan
Verenigde Staten
5
2
Samantha Kerr
Australië
5
3
Ellen White
Engeland
4
4
Cristiane
Brazilië
4
5
Megan Rapinoe
Verenigde Staten
3

Aantal Kaarten

1
Formiga
Brazilië
3
0
2
Nothando Vilakazi
Zuid-Afrika
1
1
3
Alexandra Takounda
Kameroen
2
0
4
Desire Oparanozie
Nigeria
2
0
5
Kadeisha Buchanan
Canada
2
0