Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Zo'n telefoon installeren, dát kan ik toch zeker wel?

Column Willem van DamLastig, de huistelefoon zwijgt. Bijna de hele week al. Zou het aan de batterijen liggen? Nieuwe batterijen er in, nee hoor, geen gehoor. Stekkertje stuk, misschien? Foeterend onder het bureau gekropen om de aansluiting te controleren. Alles in orde. Uiteindelijke diagnose: telefoon is dood.

Op naar de bouwmarkt. Daar doen ze niet alleen in schroevendraaiers, behangplaksel en haakse slijpers, ze hebben er ook telefoons. Veel telefoons. Welke zullen we nemen? Die met de extra grote seniorenknoppen? Die met een ‘strak vormgegeven aluminium look’? Of zullen we eens gek doen en pakken we een retromodelletje? 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. En daarom stond er een zonderling in pyjamabroek met een zaklantaarn naar een dicht bewolkte hemel te knipperen
  PREMIUM
  Column Willem van Dam

  En daarom stond er een zonderling in pyjama­broek met een zaklan­taarn naar een dicht bewolkte hemel te knipperen

  ,,Zal je naar me zwaaien, als je over ons huis vliegt?’’, had ik mijn kleinzoon gevraagd. Kleinzoon zou die nacht voor het eerst in zijn vierjarige leventje samen met zijn ouders in het vliegtuig stappen voor een korte vakantie in Griekenland – een hotelletje in Kos. Reuze spannend allemaal, vond kleinzoon. Hij was er al dagen tevoren vol van.
 2. Emancipatie is de Schaakheren vreemd
  PREMIUM
  Column Willem van Dam

  Emancipa­tie is de Schaakhe­ren vreemd

  Laatst las ik een bericht over een Tsjechische schaakmeester die wegens valsspelen bij kop en kont was gepakt en de speelzaal was uitgegooid. De onverlaat was betrapt toen hij op het toilet stiekem zijn mobieltje gebruikte om te spieken. Schakers spelen vaker vals. Zo beschreef Godfried Bomans eens hoe een gerespecteerd schaker een valluikje in zijn schaakbord had gezaagd waardoor hij ongemerkt vijandelijke stukken in een gewatteerd zakje kon laten verdwijnen.

Columns