Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Ziekte

Column Willem van DamIk heb een poos met vraagtekens op mijn voorhoofd naar de foto zitten staren die zaterdag op de voorpagina van het Zeeuwse katern van deze krant stond. De foto toonde een gezelschapje dat zich rond een bakplaat met kreeften had verzameld. ‘Influencers op bezoek in Yerseke’ luidde de kop. Het bijschrift meldde, dat het hier een kookworkshop voor influencers betrof. Gooi maar in mijn pet, dacht ik;  influencers,  wat zijn dát nou weer?

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Iemand informeerde of het geen tijd werd om dat ‘schaamhaar op je bakkes’ weg te snoeien
  PREMIUM
  Column Willem van Dam

  Iemand informeer­de of het geen tijd werd om dat ‘schaamhaar op je bakkes’ weg te snoeien

  Waarom weet ik niet meer, maar ooit – het zal zo’n twintig jaar geleden zijn – besloot ik dat ik een baard wilde. Een mooie volle baard. Net zo een als die van Jan, Pier, Tjoris en Corneel die ‘te kaapr’n’ gingen varen. En zie: na een paar dagen al moest ik mij een baardtrimmer aanschaffen om het pluizige gewas op mijn kaken enigszins in goede banen te leiden.
 2. En daarom stond er een zonderling in pyjamabroek met een zaklantaarn naar een dicht bewolkte hemel te knipperen
  PREMIUM
  Column Willem van Dam

  En daarom stond er een zonderling in pyjama­broek met een zaklan­taarn naar een dicht bewolkte hemel te knipperen

  ,,Zal je naar me zwaaien, als je over ons huis vliegt?’’, had ik mijn kleinzoon gevraagd. Kleinzoon zou die nacht voor het eerst in zijn vierjarige leventje samen met zijn ouders in het vliegtuig stappen voor een korte vakantie in Griekenland – een hotelletje in Kos. Reuze spannend allemaal, vond kleinzoon. Hij was er al dagen tevoren vol van.

Columns