Willem van Dam.
Volledig scherm
PREMIUM
Willem van Dam. © Joost Hoving

Nieuw historisch museum? Ik weet wel een plekje...

Column Willem van DamEn jawel hoor, er is weer eens een oude koe uit de sloot getakeld. Weet u nog, zo’n 15 jaar geleden? Er moest een Nationaal Historisch Museum komen. Was een plannetje van Jan Marijnissen, toen nog de opperbaas van de Socialistische Partij.

Zo’n museum, had Marijnissen bij de open haard te Oss bedacht, zou meer historisch besef moeten kweken én zou ons saamhorigheidsgevoel moeten bevorderen. Van dat laatste kan ik me nog altijd niet zo heel veel voorstellen – staan we met z’n allen naar een buste van Michiel de Ruyter te staren, geven we mekaar dan plots allemaal ontroerd een kusje?

  1. Ik wist het wel: er is nog hoop
    PREMIUM
    Column Willem van Dam

    Ik wist het wel: er is nog hoop

    Ook ik heb mezelf afgerasterd. Moest van Rutte. Omdat ik aan een lichte neusverkoudheid lijd, mag ik al sinds een paar dagen het huis niet uit. Erg? Mwah. Eindelijk kan ik zonder enige wroeging de mevrouw met de collectebus voor een gesloten deur laten staan. Eindelijk kan ik de man van de pakketdienst die bij ons een pakje voor de buren wil afleveren, vanachter de geraniums gebaren dat hij het maar een deurtje verderop moet regelen.

Columns