Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Kusje

Column Willem van DamIk ben niet zo’n zoener. Nooit geweest. Dus bleef ik afgelopen zaterdag, Wereld Kus Dag, veilig thuis, alle deuren stevig op slot. En als er werd gebeld: denk er om, niet opendoen! Want stel je voor dat de postbode of pakjesbezorger mij om de hals zou vliegen om mij zo maar, pats boem!, een driedubbele smakkerd te geven. Moet er niet aan denken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Hieperdepiep, de Japanse kruiskwal is er weer!
  PREMIUM
  column Willem van Dam

  Hieperde­piep, de Japanse kruiskwal is er weer!

  Hoera, hij is er weer, de Japanse kruiskwal! Hij dook een paar weken geleden al ter hoogte van Kortgene op in het Veerse Meer en is nu ook nabij Wolphaartsdijk gesignaleerd. Een akelig beestje, die kruiskwal. Hij is slechts een paar centimeter groot, schijnt met graagte om zich heen te prikken en heeft het daarbij vooral gemunt op de armen, benen en buiken van argeloze zwemmers. Die krijgen van zo’n prik erge jeuk en nare zwellingen, soms zelfs zo hevig dat ze in het ziekenhuis moeten worden opgenomen.
 2. Het wil maar niet lukken met die ouderenpartijen
  PREMIUM
  Column Willem van Dam

  Het wil maar niet lukken met die ouderenpar­tij­en

  Ach gossie, die Henk. Deed dagenlang alsof hij met zijn hond op de hei aan het wandelen was om eens goed over zijn toekomst na te denken, richtte hij intussen stiekempjes een nieuwe partij op: de Partij voor de Toekomst (PvdT). Waaruit maar weer eens bleek, dat Henk zeer bedreven is in het veiligstellen van zijn eigen toekomst; geloof maar niet, dat Henk ook maar één moment heeft overwogen om de Kamerzetel die hij namens 50Plus bezette, beschikbaar te stellen.

Columns