Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Kusje

Column Willem van DamIk ben niet zo’n zoener. Nooit geweest. Dus bleef ik afgelopen zaterdag, Wereld Kus Dag, veilig thuis, alle deuren stevig op slot. En als er werd gebeld: denk er om, niet opendoen! Want stel je voor dat de postbode of pakjesbezorger mij om de hals zou vliegen om mij zo maar, pats boem!, een driedubbele smakkerd te geven. Moet er niet aan denken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Iemand informeerde of het geen tijd werd om dat ‘schaamhaar op je bakkes’ weg te snoeien
  PREMIUM
  Column Willem van Dam

  Iemand informeer­de of het geen tijd werd om dat ‘schaamhaar op je bakkes’ weg te snoeien

  Waarom weet ik niet meer, maar ooit – het zal zo’n twintig jaar geleden zijn – besloot ik dat ik een baard wilde. Een mooie volle baard. Net zo een als die van Jan, Pier, Tjoris en Corneel die ‘te kaapr’n’ gingen varen. En zie: na een paar dagen al moest ik mij een baardtrimmer aanschaffen om het pluizige gewas op mijn kaken enigszins in goede banen te leiden.
 2. En daarom stond er een zonderling in pyjamabroek met een zaklantaarn naar een dicht bewolkte hemel te knipperen
  PREMIUM
  Column Willem van Dam

  En daarom stond er een zonderling in pyjama­broek met een zaklan­taarn naar een dicht bewolkte hemel te knipperen

  ,,Zal je naar me zwaaien, als je over ons huis vliegt?’’, had ik mijn kleinzoon gevraagd. Kleinzoon zou die nacht voor het eerst in zijn vierjarige leventje samen met zijn ouders in het vliegtuig stappen voor een korte vakantie in Griekenland – een hotelletje in Kos. Reuze spannend allemaal, vond kleinzoon. Hij was er al dagen tevoren vol van.

Columns