Willem van Dam.
Volledig scherm
PREMIUM
Willem van Dam. © Joost Hoving

Kusjes met meloen lipgloss

column willem van damZo’n wijnproeverij, daar had ik nog nooit aan meegedaan. Sinds ik de conference zag, waarin Youp van ’t Hek de draak stak met ‘een zooitje kakkers’ die tijdens een wijnproeverij ‘in een door Jan des Bouvrie verkrachte boerderette’ wijntjes bespraken die ‘arrogant aan de wang blijven hangen’, wist ik het helemaal zeker: op dat soort bijeenkomsten zou je me nooit treffen. Maar sja, hoe gaat dat soms?

 1. Met een ui onder de oksel naar de keuring
  PREMIUM
  Column Willem van Dam

  Met een ui onder de oksel naar de keuring

  We riepen ‘Beter langharig dan kortzichtig’, lazen De Hitweek, sabbelden soms aan stickies, draaiden Aftermath (What a drag it is getting old) van The Stones grijs - ha, de jaren zestig! In Amsterdam dansten de Provo’s rond Het Lieverdje, in de veilinghallen te Blokker deden The Beatles yeah, yeah, yeah, Phil Bloom verscheen in haar blootje op tv. Ach man, het leven was (met dank aan Remco Campert) vurrukkelluk; ‘Je stampte met je voet op de grond en er was een feest’, schreef diezelfde Remco Campert.
 2. De winkelier heeft de rode loper weer voor ons uitgerold om onze portemonnee leeg te kunnen schudden
  PREMIUM
  column Willem van Dam

  De winkelier heeft de rode loper weer voor ons uitgerold om onze portemon­nee leeg te kunnen schudden

  Vanaf een paginagrote advertentie in deze courant keek Willeke Alberti (u weet wel, de Willeke van Spiegelbeeld en Morgen Ben Ik De Bruid) mij deze week stralend aan. Ze adviseerde me een relaxstoel te kopen. Een relaxstoel ja, ook wel relaxfauteuil genoemd. Da’s dus geen gewone huis-, tuin- en keukenstoel, neen, het betreft hier een zetel – zo leer ik na enig gegoogle - ‘die erop gemaakt is u te laten ontspannen op een manier die goed is voor uw lichaam’.