Volledig scherm
PREMIUM
Willem van Dam © Joost Hoving

Kletspot

Column Willem van DamEnig idee wat een cursus ‘Kletspot’ inhoudt? Nou, ik ook niet, maar het schijnt zeer heilzaam te zijn. Laatst las ik in deze courant dat ambtenaren van het ministerie van Justitie en Veiligheid door hun leidinggevenden werden geacht zo’n workshop te volgen. Was kennelijk hard nodig, want het is een zooitje op dat ministerie.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. En daarom stond er een zonderling in pyjamabroek met een zaklantaarn naar een dicht bewolkte hemel te knipperen
  PREMIUM
  Column Willem van Dam

  En daarom stond er een zonderling in pyjama­broek met een zaklan­taarn naar een dicht bewolkte hemel te knipperen

  ,,Zal je naar me zwaaien, als je over ons huis vliegt?’’, had ik mijn kleinzoon gevraagd. Kleinzoon zou die nacht voor het eerst in zijn vierjarige leventje samen met zijn ouders in het vliegtuig stappen voor een korte vakantie in Griekenland – een hotelletje in Kos. Reuze spannend allemaal, vond kleinzoon. Hij was er al dagen tevoren vol van.
 2. Emancipatie is de Schaakheren vreemd
  PREMIUM
  Column Willem van Dam

  Emancipa­tie is de Schaakhe­ren vreemd

  Laatst las ik een bericht over een Tsjechische schaakmeester die wegens valsspelen bij kop en kont was gepakt en de speelzaal was uitgegooid. De onverlaat was betrapt toen hij op het toilet stiekem zijn mobieltje gebruikte om te spieken. Schakers spelen vaker vals. Zo beschreef Godfried Bomans eens hoe een gerespecteerd schaker een valluikje in zijn schaakbord had gezaagd waardoor hij ongemerkt vijandelijke stukken in een gewatteerd zakje kon laten verdwijnen.

Columns